Pelhřimov: Turistická sezona startuje s řadou novinek

22.05.2022 14:27 | Tisková zpráva

Už jen dny zbývají do startu nové turistické sezony. Od prvního června budou mít všechny cíle otevřeno sedm dnů v týdnu, do turistického centra začnou proudit davy výletníků.

Pelhřimov: Turistická sezona startuje s řadou novinek
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Co nového na ně čeká? „Pelhřimov a veškeré turistické dění je nově sdruženo ve spolku Vysočina West. To nám dává možnost ve městech Pelhřimovska, Humpolecka, Kamenicka a Pacovska nabídnout ucelené informace, zaštítěné pod společnou turistickou oblastí. Vidíme v tom další cestu pro zviditelnění města. K lepší informovanosti jistě přispějí i nové webové stránky, které naleznete na adrese www.vysocinawest.cz,“ uvedla Nela Štěpánková, koordinátorka destinační společnosti Vysočina West a zároveň vedoucí cestovního ruchu Kulturních zařízení města Pelhřimova.

Dobrý informační servis pro turisty zajistí rovněž Turistické noviny, které jsou k dostání ve všech informačních centrech, hlavních turistických cílech a u vybraných ubytovatelů. Noviny jsou zdarma. U ubytovatelů je dále k dispozici Benefit card – bonusová karta plná výhod. Karta je určená pro turisty, kteří se v naší oblasti ubytují, a mohou díky ní získat snížené vstupné do turistických cílů či výhody při stravování.

Když zacílíme na pelhřimovské turistické cíle, kosmetické úpravy doznalo Muzeum Strašidel. „Bahňák prošel omlazovacím procesem, stejný čeká na Mezulíny,“ informovala Nela Štěpánková. Renovací prošly i oblíbené kozy rekordmanky, které návštěvníci nosí na věž kostela sv. Bartoloměje. Na dětské návštěvníky věže čeká pátrací hra Pomoz víle Zvoněnce. Od 4. června otevírá víkendový provoz v prostorách turistického centra Café Atrium.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Proběhne jarní deratizace

13:37 Vsetín: Proběhne jarní deratizace

Ve dnech 20. května, 27. května a 3. června bude specializovaná firma provádět pravidelnou deratizac…