Pelhřimov: Vánoce jsou o hodnotách zdánlivě běžných, ale o to vzácnějších

21.12.2020 12:09

Vánoční slovo starosty města

Pelhřimov: Vánoce jsou o hodnotách zdánlivě běžných, ale o to vzácnějších
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Vážení a milí spoluobčané,

neúprosný, ale spravedlivě plynoucí rytmus času nás opět posunul před práh nejkrásnějšího období roku. Vánoc! Pro každého jiný pocit, jiná představa, jiná forma a způsob jejich zpřítomnění. Na dveře něžně klepou vánoční svátky – čas zázraků a plnění přání. Moderní doba nám je připomíná s velkým předstihem, ale ty skutečné přicházejí tiše a nenápadně. Máme před sebou jedny z netradičních vánočních svátků, jelikož do nich zasahuje stále se šířící koronavirus, ale hodnoty Vánoc zůstávají stejné. Je to symbol magických chvil přenášející se z generace na generaci. V duších se nám rozhostí krásný pocit, na stole zavoní kapr, či jiné dobroty a Štědrý večer přinese do srdcí pohodu a lásku. Nezapomínejme však, že Vánoce jsou také časem radosti a veselosti.

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí

Vánoce jsou pro každého člověka symbolem čistoty, lásky a klidu. Více než jindy si uvědomujeme, co pro nás znamená rodina, zdraví, upřímné lidské slovo, podání pomocné ruky, úsměv či upřímné poděkování za nezištnou pomoc, existence přátel a blízkých. Vánoce jsou o hodnotách zdánlivě běžných, ale o to vzácnějších. Hovoří o podstatě a smyslu existence lidského společenství. Je to uznání toho, co je v našem životě cenné a důležité. Neexistuje žádný srovnávací přehled, žádný kontrolní seznam, pouze výsledek pokory, trochu statečnosti a laskavosti. Vidím to na lidech našeho města a v podstatě je to základ, díky kterému je Pelhřimov pozoruhodným a dobrým místem pro život. Letošní rok nám ukázal naši odolnost, empatii a schopnost spolupracovat, abychom čelili skutečné pandemii. O to máme větší příležitost přemýšlet o tom, co je důležité, vážit si toho, co máme, a věřit v lepší časy. Velmi rád bych vyslovil uznání lékařům a zdravotním sestrám, kteří ze sebe vydali to nejlepší, a to dokonce i nad rámec svých schopností a povinností, aby zachraňovali lidské životy v této nelehké době. Velký dík patří pracovníkům v sociálních službách, kteří pracovali bez oddechu, dárcům roušek a dobrovolníkům.

Drazí spoluobčané, dovoluji si využít této příležitosti a rád bych Vám a Vašim rodinám popřál jménem svým i jménem místostarostů Josefa Kocha a Zdeňka Jaroše radostné a klidné prožití vánočních svátků v kruhu rodiny a těch, na kterých Vám nejvíce záleží. Přeji Vám do nového roku 2021 hlavně pevné zdraví, štěstí, porozumění a mnoho osobních i pracovních úspěchů. Nechť je pro nás všechny nadcházející rok rokem šťastným.

Ladislav Med
starosta města Pelhřimov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…