Pelhřimov: Zdravé stravování je nejlepší vklad do života

04.09.2019 19:33

Školáci a veřejnost v Pelhřimově dostali těsně před začátkem nového školního roku krásný a hodnotný dar. Do užívání byly slavnostně předány dvě nově zrekonstruované školní kuchyně – na Základní škole Osvobození a ve Školní jídelně na třídě Legií 1421.

Pelhřimov: Zdravé stravování je nejlepší vklad do života
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Rekonstrukce kuchyně na ZŠ Osvobození si vyžádala náklady ve výši 18 miliónů korun, rekonstrukce kuchyně v jídelně na třídě Legií stála 3 500 000 korun (částky jsou vč. DPH). Náklady hradí město Pelhřimov ze svého rozpočtu.

Slavnostní setkání, spojené s představením celého díla, bylo zahájeno ráno na ZŠ Osvobození za účasti vedení města Pelhřimova, zástupců Kraje Vysočina, představitelů partnerského města Dolný Kubín, zástupců zhotovitelských firem, škol a dalších hostů. Starosta Ladislav Med připomněl, že celý projekt se rodil několik let a nakonec se dočkal realizace až letos. „Jsem rád, že jako zhotovitel byla vysoutěžena místní firma Status a. s. Pelhřimov, myslím, že se svého úkolu zhostila velmi dobře,“ řekl starosta, který poděkoval i dodavateli kuchyňských zařízení – firmě NEZA a ocenil příkladnou spolupráci školy, projektanta, zhotovitele a všech zúčastněných na rekonstrukci. Olga Johanidesová z Krajského úřadu Kraje Vysočina, která je odbornicí na úseku školních jídelen, mj. uvedla, že dnešní moderní technologie přinášejí šetrnou úpravu potravin, ale také lepší pracovní prostředí, což určitě ocení jak strávníci, tak zaměstnanci kuchyně. Ředitelka ZŠ Osvobození Šárka Třísková poděkovala všem zúčastněným za výborně provedenou rekonstrukci a spolupráci během prací, ocenila také značné investice Města Pelhřimov do školství a mj. popřála kuchařkám, aby se jim dobře pracovalo s novým moderním zařízením.

Pak už následovalo symbolické přestřižení pásky (to společně provedli starosta Ladislav Med, zástupkyně Krajského úřadu Kraje Vysočina Olga Johanidesová a ředitelka školy Šárka Třísková), přípitek a prohlídka nově zrekonstruovaných prostor. Nechybělo ani příjemné občerstvení v podobě zdravých řízků z nové kuchyně.

V kuchyni ZŠ Osvobození byly v době od 13. května 2019 do 20. srpna 2019 zrekonstruovány mj. rozvody odpadů, vody, elektrorozvody a vzduchotechnika, dále podlaha s polyuretanovou nášlapnou vrstvou, vzduchotechnická jednotka s rekuperací a bylo pořízeno nové gastro vybavení – myčky bílého i černého nádobí a konvektomaty. Jak bylo řečeno během prohlídky, moderní vybavení kuchyně odpovídá požadavkům na zdravé stravování i ochranu životního prostředí a dá se označit za nadčasové, protože jeho kvalita předbíhá současný, jinde běžný standard minimálně o pět let.

Druhou částí programu pak byly individuální prohlídky kuchyně jídelny na třídě Legií. Zde probíhaly práce od 1. července 2019 do 20. srpna 2019 a byly zrekonstruovány rozvody vody, plynu, odpadů, částečně elektrorozvody, podlaha s novou polyuretanovou nášlapnou vrstvou a pořízeny nové multifunkční pánve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…