Pelhřimov má výbornou finanční kondici, získal hodnocení „A“

11.02.2021 13:55

Hospodaření města je dlouhodobě na výborné úrovni. Vyplývá to z vyhodnocení statistických a ekonomických ukazatelů za léta 2015 až 2019. Podle metodologie Rating BI2005 se Pelhřimov může pochlubit nejvyšším oceněním a to známkou “A“.

Pelhřimov má výbornou finanční kondici, získal hodnocení „A“
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

K ověření finančního zdraví města využívá BI2005 data z veřejně přístupných informačních systémů Ministerstva financí ČR. Ve sledovaném období byly posuzovány dílčí ukazatele, jako například saldo běžného rozpočtu, kapacita samofinancování kapitálových výdajů, ukazatel investiční aktivity nebo podíl kapitálových výdajů a odpisů.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Podle dosaženého výsledku vykazoval Pelhřimov v průběhu předchozích pěti letech optimální finanční stabilitu, dostatečnou a přiměřenou investiční aktivitu.

Benchmarkingová iniciativa 2005 (BI 2005) je neformální sdružení obcí s cílem zvyšovat kvalitu a efektivnost prostřednictvím benchmarkingového porovnávání a výměny informací, zkušeností a dobrých praxí.

V roce 2021 je zapojeno 73 obcí s rozšířenou působností, jejichž zástupci pracují v 5 paralelních pracovních skupinách. Členská města BI 2005 se porovnávají v 58 agendách – oblastech výkonu zejména přenesené působnosti, provozních a finančních agend, ale také vybraných agend samostatné působnosti. Sleduje se více než 900 vstupních údajů a vyhodnocuje se téměř 700 poměrových ukazatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…