Pelhřimovští zahrádkáři bilancovali, odměňovali i plánovali

11.03.2016 9:15

Členové pelhřimovské organizace Českého zahrádkářského svazu se ve středu 9. března sešli na své výroční schůzi, jejímž hostem byl opět i starosta města František Kučera.

Pelhřimovští zahrádkáři bilancovali, odměňovali i plánovali
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Ten v průběhu schůze spolu se zástupci vedení organizace předal ocenění nejlepším účastníkům soutěže Rozkvetlé ulice, ve které odborná komise hodnotí vzhled a výzdobu oken, balkonů a zahrádek. Květiny, děkovné listy a dárkové poukazy tentokrát obdrželi Novákovi, p. Parkanová, Krásová, Čížková, Pišanovi, Jitka Pokorná, Hromadovi, Dana a Bohuslav Šabatovi, Magda Sochorková a Technické služby města Pelhřimova. Starosta František Kučera, který se podle svých slov také počítá mezi lidi „poznamenané“ zahrádkařením, pak při diskusi ocenil aktivity zahrádkářů. „Asi nejvýznamnější vaší akcí z mého pohledu jsou výstavy při Zlaté neděli, zájem o ně je opravdu mimořádný,“ řekl mimo jiné.

Dále pak připomenul některé důležité plánované akce města v letošním roce, jako je například zasíťování pozemků na Polním dvoře pro Agrostroj a Conteg, kde se budou stavět bytové domy, dále zasíťování parcel pro nové rodinné domy v lokalitě ke Skrýšovu, opravy ulic, chodníků atd.Jak zaznělo během schůze, pelhřimovská organizace zahrádkářů má nyní 55 stálých a 10 čestných členů a ráda by ve svých řadách uvítala nové posily. Loňský rok byl výjimečný, pokud jde o moštování ovoce – zpracovalo se celkem 15 753 kg, což je výrazně více než v jiných letech. Jednou z novinek pro letošní rok je to, že během festivalu rekordů bude jeden ze stánků zahrádkářů i na náměstí čp. 15.  „Rádi bychom se tím více přiblížili dění ve městě a nabídli naše výrobky širší veřejnosti,“ řekla předsedkyně organizace Šárka Brožová. Nejbližší připravovanou akcí je velikonoční výstava, která se uskuteční od 18. do 20. března.

Důležitým bodem programu schůze bylo hned v jejím úvodu milé a veselé vystoupení dětí z Mateřské školy U Stínadel, které pod vedením učitelky Květy Prchalové předvedly pásmo básniček a písniček o zvířátkách, přírodě i samotných přítomných zahrádkářích. Těm nakonec děti rozdaly omalovánky, aby prý měli co dělat, než se naplno rozběhnou jarní práce. Sklidily za to velký potlesk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob