Písek: Cena tepla vzroste příští rok o šest procent

27.10.2018 11:42

O šest procent naroste v Písku od 1. ledna 2019 cena za teplo a teplou vodu. Spotřebitelé využívající služeb Teplárny Písek, a. s. zaplatí 560,10 Kč/GJ bez DPH, (2,016Kč/kWh) za topení a 558,10 Kč/GJ bez DPH, (2,009 Kč/kWh) za ohřev vody. Meziroční navýšení schválila rada města na svém říjnovém zasedání.

Písek: Cena tepla vzroste příští rok o šest procent
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Hlavním důvodem zdražení tepelné energie v Písku je prudký nárůst ceny emisních povolenek v roce 2018 o 250 procent, zdražilo také palivo a ostatní vstupy. Jen za povolenky zaplatí teplárna v příštím roce o 12,8 milionu korun více,“ vysvětluje Karel Vodička, zastupitel a předseda představenstva Teplárny Písek, a. s.

Radní města souhlasili s navrhovaným zvýšením ceny za teplo a teplou vodu už pro příští rok tak, aby předešli skokovému navýšení v letech následujících.

„Teplárna Písek a potažmo město, jako její majoritní vlastník, se snaží současnými investicemi do ekologizace provozu a naplňováním Tepelné koncepce náklady na centrální výrobu a distribuci tepla co nejvíce zefektivnit. Díky tomu je cena tepelné energie pro písecké odběratele stále nižší než cena, kterou nabízí většina srovnatelných tepláren v Jihočeském kraji,“ říká starostka města Eva Vanžurová.

Prioritou managementu a orgánů písecké teplárny je podle ředitelky společnosti Andrey Žákové udržet cenu tepla pro odběratele v Písku na této dolní hranici cen. Pro zachování kladného hospodaření společnosti pak bude nutné hledat nové odběratele. Také proto musí tento zdroj tepla zůstat atraktivním a konkurenceschopným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…