Písek: Koncem února začnou stavební práce v Zeyerově ulici

16.02.2020 8:35

V souvislosti s realizací stavby „Písek, rekonstrukce Zeyerovy ulice“, dojde v průběhu letošního roku k uzavření některých místních komunikací na území města Písku.

Písek: Koncem února začnou stavební práce v Zeyerově ulici
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

V první etapě prací, kdy se bude měnit vodovodní a kanalizační potrubí v Hradišťské ulici a ve spodní části Zeyerovy ulice, se v termínu od 24.02.2020 přibližně do poloviny června letošního roku uzavře Hradišťská a Zeyerova ulice v úseku prováděných výkopových prací.  To je od křižovatky ulic Zeyerova a Švantlova po křižovatku v ulici Hradišťská u mostku přes Mehelnický potok. Provoz v prostoru obou výše uvedených křižovatek zůstane zachován vždy do uzavírkou nedotčených ramen křižovatky.

Po uvedenou dobu bude místní provoz v lokalitě veden jednosměrně z ulice Švantlova do ulice Kocínova a Gregorova, které budou dočasně jednosměrně od plaveckého stadionu ke kostelu. Pro průjezd do ostatních částí města jsou stanoveny následující objízdné trasy: pro vozidla s výškou nepřesahující 3,7 m je objízdná trasa vedena ulicí Nádražní, pro vozidla s výškou přesahující 3,7 m je objízdná trasa vedena po silnicích I/20 a I/29 (ulice Obchodní) do ulice Budějovická.

Dočasně budou zrušeny autobusové zastávky Švantlova a Hradišťská. Spoje MHD budou obsluhovat zastávku Nádražní, pro spoje mimoměstské autobusové dopravy budou obě zastávky zrušeny bez náhrady.

„Protože se dá předpokládat, že se zejména v dopravních špičkách v lokalitách dotčených uzavírkami budou tvořit kolony, žádáme řidiče, kteří by tudy pouze projížděli, aby se celé oblasti vyhnuli. Prosíme všechny řidiče o trpělivost a ohleduplnost při tomto nezbytném dopravním omezení a předem děkujeme za respektování přenosného dopravního značení,“ vzkazuje Tomáš Květoň z odboru dopravy.

V Zeyerově ulici jsou plánovány rekonstrukce sítí ve vlastnictví či správě Teplárny Písek, Vodárenské správy Písek (resp. ČEVAK), Městských služeb Písek a společnosti E.ON. Následovat bude rekonstrukce povrchu místní komunikace.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…