Písek: Konec doby parní na levém břehu Otavy

06.06.2021 19:03

V letošním roce bude dokončena rozsáhlá investiční akce Teplárny Písek, a. s. „Přechod parovodu na horkovod - Písek“, která byla zahájena v roce 2018.

Písek: Konec doby parní na levém břehu Otavy
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Poslední část horkovodu byla instalována na konci minulého roku, kdy však nebylo možné dále pokračovat na přepojování parní technologie odběrných míst na horkovodní z důvodu již probíhající topné sezóny a nevhodnosti dlouhodobějších odstávek v dodávce tepla pro vytápění.

Významného a zásadního mezníku celé investiční akce bylo proto dosaženo až letos. V průběhu dubna a května byly postupně demontovány zastaralé parní technologie výměníkových stanic v oblasti ul. Zeyerova a nahrazeny technologií horkovodních stanic. V posledním květnovém týdnu došlo rovněž k odpojení parovodu pro levobřežní část Písku a ke zprovoznění horkovodního přivaděče, který je veden přes řeku Otavu pod mostem Fr. Šrámka s napojením na stávající horkovodní rozvody.

Přivaděč nyní zásobuje teplem všechna odběrná místa na levém břehu řeky od ul. U Papírny až po sídliště Portyč a ul. Topěleckou, kam byla všude dříve tepelná energie dodávána ze zdrojové parní výměníkové stanice v ul. U Výstaviště. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…