Písek: Město objednalo ochranné prostředky za dva miliony korun

26.04.2020 10:39

Město Písek v rámci opatření proti šíření koronaviru objednalo v období od 12. března do 24. dubna 2020 ochranné prostředky a služby v hodnotě dvou milionů korun. Tyto finance pokrývají zejména nákup roušek nebo objednaného materiálu na šití roušek, nákup filtrů, rukavic, dezinfekčních prostředků a také některé služby, jako zajištění provozu zařízení pro děti rodičů v exponovaných profesích.

Písek: Město objednalo ochranné prostředky za dva miliony korun
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Celkem jsme dosud distribuovali přes 13 000 roušek, 4 800 kusů rukavic, 465 litrů dezinfekce a 57 ochranných štítů,“ informuje pracovník krizového řízení Aleš Kudlák. Zatímco v prvních týdnech nouzového stavu se město zaměřilo zejména na zabezpečení pracovníků v první linii, tedy zdravotníky, pečovatele, dobrovolné hasiče, městské strážníky a pracovníky městských služeb, v dubnu ochranné prostředky distribuovalo například také do místních drobných provozoven. „Do šestadvaceti provozoven jsme rozvezli roušky, rukavice a dezinfekční prostředky,“ říká místostarostka Petra Trambová. Před Velikonocemi začala v Písku také pravidelná plošná dezinfekce veřejných prostor a mobiliáře. Na pokyn města, které dodalo dezinfekční prostředek, tuto činnost zajišťuje Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Písek ve spolupráci s městskými službami.

„Zabezpečení lidí, kteří přicházejí do každodenního přímého kontaktu s nejohroženější skupinou obyvatel, pro nás bylo a je zcela prioritní,“ říká starostka Eva Vanžurová. „Zvláště v počátku krizového stavu byl nedostatek ochranných prostředků ve zdravotnictví a sociálních službách alarmující. Náš krizový štáb vyhodnotil ochranu lidí v exponovaných profesích jako efektivní způsob, jak před nákazou chránit i obyvatele města. Plošná distribuce roušek by v této situaci byla pouze pěkným gestem, ale s krátkodobým účinkem,“ dodává starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…