Písek: Městské středisko sociálních služeb má k dispozici nová auta

05.08.2018 7:35

Čtyři nové osobní automobily v celkové hodnotě 2,26 milionu korun omladily vozový park Městského střediska sociálních služeb Písek. Klíčky k nim ve čtvrtek 2. srpna převzala ředitelka Marcela Průšová.

Písek: Městské středisko sociálních služeb má k dispozici nová auta
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Podařilo se nám uspět se žádostí o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, která pokryje 85 procent nákladů na pořízení vozů a dalších pět procent uhradí příspěvek ze státního rozpočtu,“ říká Marcela Průšová.

Vedle tří aut značky VW Caddy, jež budou využívána pro poskytování terénní sociální služby, zejména k rozvozu obědů, mají pracovníci střediska k dispozici také nový Opel Vivaro vhodný pro přepravu vozíčkářů a lidí s omezenou hybností. Vůz je vybaven hydraulickou plošinou i dálkově ovládanou výsuvnou a otočnou sedačkou na místě spolujezdce. „Práci osobních asistentů u nás vykonávají především ženy, některé činnosti jsou však nad jejich fyzické možnosti. Takto vybavený vůz jim hodně pomůže,“ vysvětluje zástupkyně ředitelky Marie Bártová.

Z dosavadního vozového parku Městského střediska sociálních služeb Písek bude nyní například vyřazeno auto, které sloužilo už od roku 2002, kdy jej středisko získalo jako povodňový dar. Údržba takto starých vozů už byla finančně dosti náročná.

Pořízení nových automobilů je součástí širšího projektu Zvýšení kvality a dostupnosti sociálních služeb MSSS Písek. „Dalšími aktivitami, jejichž realizace se připravuje, jsou částečné stavební úpravy v budově na nábřeží a pořízení odpovídajícího vybavení tak, abychom vytvořili zázemí pro pracovníky poskytující terénní sociální služby. Díky tomu předpokládáme pružnější organizaci práce a tím pádem i kvalitnější řešení momentálních potřeb našich klientů,“ dodává Marcela Průšová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě