Písek: Mezi mosty písečtí senioři nachodili a uplavali téměř 208 kilometrů

05.10.2018 8:36

Až do Liberce by společnými silami doplavali a došli písečtí senioři, kteří se zúčastnili soutěže Mezi mosty pořádané Městským střediskem sociálních služeb pod záštitou starostky Evy Vanžurové. V obřadní síni písecké radnice se uskutečnilo ve středu 3. října slavnostní vyhlášení vítězů.

Písek: Mezi mosty písečtí senioři nachodili a uplavali téměř 208 kilometrů
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Soutěž měla dvě části, chodeckou a plaveckou,“ rekapituluje Iva Pecková, aktivizační pracovnice MěSSS. „Po svých se rozhodlo překonat 6. září v dopoledních hodinách několikrát vzdálenost mezi Kamenným a Novým mostem v Písku celkem 32 píseckých seniorů. Několika kilometry jim ještě pomohlo i pět klientů Domova se zvláštním režimem Pomněnka Protivín. Celková nachozená vzdálenost činila 124,9 kilometru.“

Účastníci soutěže, kteří upřednostnili plavání měli v šesti termínech k dispozici bazén zdarma. „V monitorovací tabulce jim byl zaznamenávám počet uplavaných bazénů a výsledek přepočten na metry mezi mosty. Společně uplavali 82,75 kilometru,“ vysvětluje Iva Pecková. Vzdálenost mezi dvěma píseckými mosty, tj. 300 metrů, byla překonána celkem 692krát. Mezi chodci si nejlépe vedla Hana Tomanová, plaveckou soutěž vyhrál Pavel Manda.

„Přáli bychom si po tomto nultém ročníku v soutěži pokračovat a přilákat k účasti více píseckých seniorů, i těch, kteří nejsou našimi klienty,“ říká ředitelka střediska Marcela Průšová. Podobně to vidí i starostka města. „Myslím, že takové soutěže mohou být výbornou motivací pro starší lidi neuzavírat se do samoty, najít třeba i nové přátele, posílit si sebevědomí, a ještě udělat něco pro své zdraví,“ dodává Eva Vanžurová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…