Písek: Na Písecku začíná jarní část deratizace

29.04.2020 14:05

Ve městech a obcích na Písecku začíná v těchto dnech pravidelné hubení hlodavců, především potkanů. Provozovatel místní vodohospodářské sítě společnost ČEVAK, a. s., tu prostřednictvím odborných firem zajišťuje deratizaci dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim.

Písek: Na Písecku začíná jarní část deratizace
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Letos bude do 315 kanalizačních šachet a na další vytipovaná místa položeno okolo 295 kilogramů nástrah. Celková délka kanalizační sítě, které se deratizace týká, je 148 kilometrů,“ vyčíslil vedoucí provozního střediska Písecko Michal Hudák.

Konkrétně budou hlodavci hubeni v Písku, Protivíně, Miroticích, Řepici, Mirovicích, Čížové, Topělci a Čejeticích. Odborná pokládka směsi granulí neohrozí domácí ani hospodářská zvířata, protože nástrahy nejsou na volně přístupných místech. Přesto by si ale lidé měli dát na své volně pobíhající mazlíčky větší pozor.

„Máme již předem vybraná místa, kde se potkani vyskytují. Jsou to například sídliště nebo centra měst a obcí. Pravidelným hubením se jich sice nikdy úplně nezbavíme, ale daří se nám zabránit jejich přemnožení,“ dodal Michal Hudák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…