Písek: Po demolici depa přibude u pošty třicet parkovacích míst

19.02.2018 21:17

V lokalitě naproti poště mezi ulicemi Žižkova a Komenského v Písku, která je v současnosti využívána jako parkoviště, přibyde několik desítek míst pro odstavení vozů. Město nechá zbourat budovu bývalého poštovního depa a plechové autodílny. Radní na svém únorovém jednání schválili návrh zadání veřejné zakázky na demolici zmíněných objektů.

Písek: Po demolici depa přibude u pošty třicet parkovacích míst
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Stavba je součástí areálu, který dříve sloužil pro účely firmy TELECOM,“ říká Václav Filip z odboru investic a rozvoje. Dnes je tato plocha slouží k parkování a ke stejnému účelu bude zatím využit i uvolněný prostor, který zde po demolici objektů vznikne. Půjde však pouze o provizorní řešení.

„Město má zpracovánu studii na zástavbu proluky na nároží ulic Žižkova a Komenského a dále na výstavbu několikapodlažního parkovacího domu pro bezmála 250 aut v přilehlém areálu,“ informuje místostarosta Josef Knot. Jak dále uvádí, stávající parkoviště zdaleka nepojme tolik vozů a nemá pro tento účel ani odpovídající parametry. Většina aut tu parkuje víceméně nadivoko.

Na parkovacím domě, jako nejlepším řešení tohoto prostoru, se ve většině shodli i písečtí zastupitelé. Ten by totiž výrazně odlehčil od stojících i projíždějících vozů historickému centru města. „Objekt je navržen jako terasovitý, objemově odstupňovaný, s jedním zapuštěným podlažím do stávajícího terénu a třemi nadzemními tak, aby co nejméně obtěžoval svou robustností majitele sousedních pozemků a domů,“ vysvětluje městský architekt Josef Zábranský.

Práce potrvají dva měsíce

„Zbourání depa lze považovat za první etapu, díky které přibyde kousek od centra zhruba třicet nových míst k parkování,“ doplňuje místostarosta Josef Knot. Investiční záměr bude pokračovat plánovanou stavbou parkovacího domu, jehož povolovací proces by měl být zahájen ještě v letošním roce, kdy je plánováno podání žádosti o vydání územního rozhodnutí. Termín samotné stavby však zatím není znám, někteří vlastníci sousedních pozemků s ní totiž nesouhlasí. „Jejich hlavním protiargumentem je obava ze zvýšené hlučnosti a prašnosti kvůli navrhovanému vjezdu ze Žižkovy ulice,“ dodává Václav Filip.

Předpokládaná cena za demolici depa a plechové autodílny činí zhruba šest milionů korun bez DPH. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by se začít bourat už letos v dubnu. Práce potrvají dva měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…