Písek: Sochy z písku vyrostou opět na náplavce

25.04.2019 10:51

Sochy z písku, které do našeho města každoročně přilákají tisíce návštěvníků, budou v letošním roce náplavku řeky Otavy u Kamenného mostu zdobit již potřinácté.

Písek: Sochy z písku vyrostou opět na náplavce
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Umělečtí sochaři Josef Faltus a Marian Maršálek letos vystaví celkem pět soch na téma „Písecké osudové devítky“. Jejich dílo započne ve čtvrtek 25. dubna, kdy v ranních hodinách dorazí první třicetitunová fůra speciálního písku, který se ve formách začne hutnit, aby z něj umělci následně mohli vyřezat sochy.

„Letošní sochy představí několik událostí devítkových roků v dějinách města počínaje 600. výročím založení husitské městské republiky v Písku až po 30. výročí obnovy demokracie v naší zemi,“ informuje Edita Kučerová z odboru školství a kultury. „Vernisáž se uskuteční v pátek 10. května od 11:30 hodin v rámci Pískoviště 2019. Hudebními ukázkami akci doprovodí trio umělců Píseckého komorního orchestru.“

V průběhu května bude v Čechově ulici přímo nad sochami otevřena venkovní výstava Písek město textilu - Jitex slaví 70. Za příznivých podmínek zůstanou sochy i výstava volně ke zhlédnutí do podzimu 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…