Písek: Turistický web města má novou podobu - nabízí nové funkce a uživatelský komfort

18.11.2014 16:02 | Zprávy

Turistická prezentace města se posouvá do moderní grafiky, jasného uspořádání a uživatelského komfortu. Zásadní jsou nové funkcionality, které odpovídají nejnovějším trendům. Jedná se především o plnou responzivitu webové stránky, kterou tak uživatelé pohodlně zobrazí na všech typech elektronických zařízení – od chytrých telefonů po tablety.

Písek: Turistický web města má novou podobu - nabízí nové funkce a uživatelský komfort
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Od 01.10.2014 je nový web přístupný návštěvníkům na známé adrese www.pisek.eu. Uzavírá se tak období roční přípravy. Web byl strukturován podle zadávací dokumentace, na jejíž tvorbě se podílely jednotlivé odbory města Písek, Destinační management Písecko, Turistické informační centrum Písek, zástupci Komise pro cestovní ruch a partnerské vztahy i nezávislí IT odborníci.

„Nový web má za úkol nalákat návštěvníky do města a zprostředkovat jim přehledně informace o tom, co vše mohou v našem krásném městě vidět a zažít. Je dalším velkým krokem k moderní prezentaci Písku jako kvalitní destinace cestovního ruchu“, říká starosta Písku Ondřej Veselý. „Logika webu se posouvá od katalogového zpracování informací k vytvoření vizuálního dojmu. Úvodní strana proto návštěvníka přivítá pásem fotografií z Písku, které budou nabízet pohled na atmosféru města a jeho okolí v jednotlivých ročních obdobích. Velký dík patří panu Janu Vávrovi za poskytnutí bohatého fotografického materiálu pro nový web.“, doplňuje ing. Karolína Bočková, vedoucí kanceláře Destinačního managementu Písecko.

Webová stránka přináší mnoho dalších pozitivních inovací. Vyhovuje standardům pro bezbariérovost, nabízí jednoduché a přehledné menu včetně navigačního řádku, díky kterému jasně vidíte, v jaké sekci webu se právě nacházíte. Velkou novinkou je podoba a funkce nového kalendáře akcí, který nabídne nejen zvýraznění TOP akcí daného období, ale umožní pořadatelům plánování akcí a pomůže tak zamezit nechtěným kolizím v termínech. Vytvoření uživatelských profilů organizátorům a jejich zaškolení proběhne v nejbližším období.

Stránka se automaticky otevře na sekci pro návštěvníky, je však doplněna speciálními částmi menu určenými pro další skupiny uživatelů. Sekce „Pro školy“ přináší tipy na školní výlety a exkurze, sekce „Pro média“ je určena novinářům a těm, kdo se zajímají o obrázek Písku jako destinace cestovního ruchu v médiích, v sekci „Destinační management“ si můžete sami udělat obrázek o práci kanceláře, kterou věnuje propagaci Písku.

Webová stránka je spravována Destinačním managementem Písecko a Turistickým informačním centrem, pravidelně bude aktualizována a doplňována novým obsahem i dalšími funkcemi.  „Chceme, aby web žil, byl zajímavým místem, kam se lidé budou vracet pro další tipy na výlety a novinky z Písku,“ říká Lucie Holá z Destinačního managementu. Jakékoliv podněty k nové webové stránce jsou vítány a můžete je sdělit na adresu  vedouci.kdm@sladovna.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…