Písek: U Kamenného mostu slouží turistům informační stánek pojmenovaný Anička

15.08.2022 8:35 | Tisková zpráva

Turistům, kteří zamíří k sochám z písku na náplavku u Kamenného mostu, je nově k dispozici samoobslužný stánek s mapami a propagačními materiály města. Stánek byl nainstalován na svátek sv. Anny 26. července, prošel zkušebním provozem, a dnes byl za účasti autora návrhu, zhotovitele a místostarosty Ondřeje Veselého pokřtěn, ponese jméno Anička.

Písek: U Kamenného mostu slouží turistům informační stánek pojmenovaný Anička
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„V letní sezóně v roce 2020 jsme provoz informačního stánku u pískových soch vyzkoušeli. Ukázalo se, že se jedná o smysluplnou a vyhledávanou službu. Proto jsme nechali zhotovit architektonickou studii na originální stánek na toto místo. Projekt z dílny ateliéru Racek Písek představuje „skládací loďku“ a byl navržen robustně z nerezu. Na žádost památkové péče má stánek matný povrch imitující kovářskou čerň,“ řekla Edita Kučerová z odboru školství a kultury. Stánek zhotovila firma HP Metal Písek, která se během realizace musela vypořádat s problémy spojenými s dodávkami materiálu.

Stánek funguje jako samoobslužný a materiály jsou denně doplňovány. V období vysoké turistické návštěvnosti pak může být s obsluhou. Turisté zde najdou kromě map a různých turistických materiálů také informace o provozní době turistických cílů ve městě či WC a také přehled akcí, které se ve městě konají. Počítá se s tím, že stánek bude ke Kamennému mostu umístěn vždy na letní turistickou sezónu, zhruba od května do září.

Stánek je v horkých dnech kryt slunečníkem. Na jeho povrchu jsou umístěny přihrádky na materiály, které tiskoviny chrání před deštěm. V trupu stánku jsou uzamykatelné prostory sloužící jako příruční sklad propagačních tiskovin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…