Písek: V ZŠ J. K. Tyla a 15. MŠ se opět postarají o děti pracovníků záchranných složek

31.12.2020 9:43

O děti pracovníků ve všech složkách integrovaného záchranného systému (IZS), v sociálních službách a určených úřadů se během uzavření škol, které vláda nařídila od 4. ledna, opět postarají v ZŠ J. K. Tyla.

Písek: V ZŠ J. K. Tyla a 15. MŠ se opět postarají o děti pracovníků záchranných složek
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Uzavření se netýká mateřských škol a prvních a druhých tříd základních škol. Město Písek nad rámec usnesení vlády i pokynu hejtmana Jihočeského kraje umožní dát do školy děti od šesti až do 13 let.

Anketa

Co byste popřáli Janu Hrušínskému do nového roku?

hlasovalo: 16219 lidí

Umístit dítě do ZŠ J. K. Tyla budou moci například zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví, zaměstnanci v sociálních službách či sociální pracovníci. Výčet všech vybraných profesí je uveden např. zde.

Přihláška k umístění dítěte na ZŠ J. K. Tyla je ke stažení na webu školy (ZDE). Vyplněnou ji je třeba co nejdříve zaslat na e-mail alice.blahova@zstylova.cz.

Pro pracovníky IZS bude v případě nutnosti zajištěno umístění jejich dětí ve věku tři až šest let v 15. mateřské škole v Erbenově ulici. Přihláška je ke stažení na webové stránce školky (ZDE). Zájemci ji musí zaslat na e-mail svobodova@zsebenese.cz.

V obou případech musí žadatel do přihlášky napsat profesi, kterou vykonává, a to podle usnesení vlády č. 1378.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.