Písek: V březnu proběhne odchyt a kastrace toulavých koček

08.03.2020 17:15

Město Písek oznamuje, že v rámci kastračního programu proběhne v termínu od 9. března do 20. března 2020 v lokalitách Na Stínadlech, Kollárova a Jeronýmova odchyt toulavých koček.

Písek: V březnu proběhne odchyt a kastrace toulavých koček
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Máte doma kočku? A bydlíte v některé z uvedených ulic nebo jejich okolí? Pak nezapomeňte své zvíře zabezpečit nebo je viditelně označit třeba barevným obojkem. „Majitele koček budeme informovat i prostřednictvím vyvěšených letáků v místech, kde odchyt plánujeme. U odchycených koček je nadto ještě posuzováno, zda zvíře nevykazuje známky chovnosti, aby se minimalizovala rizika, že dojde k vykastrování domestikované kočky, která někomu patří. Nicméně i tak je zabezpečení koček ze strany majitelů důležité,“ informuje David Schwedt z odboru životního prostředí.

Město kastraci toulavých dospělých koček z kolonií prování pravidelně již pátým rokem. „Je to v tuto chvíli jediný způsob, jak bránit jejich nežádoucímu rozmnožování a možném šíření chorob spojených se zdravotními riziky pro domácí zvířata i pro člověka. Velké množství toulavých koček navíc decimuje zpěvné ptactvo,“ doplňuje Schwedt. Kočky jsou po odchytu, kastraci a celkovém veterinárním ošetření, kdy je posouzen jejich zdravotní stav, jsou zbaveny parazitů a očkovány, vypuštěny zpět do „svých“ lokalit. Po kastraci jsou označeny tetováním na uchu. „V současné době uvažujeme také o tom, že by odchycená zvířata byla zároveň na náklady města očipována. Tak by kočka z kolonie byla pro příště již jasně identifikovatelná a bylo jisté, že prošla procesem odchytu a kastrace,“ uzavírá David Schwedt.

Více informací k odchytu a kastraci toulavých koček poskytne odbor životního prostředí, tel: 382 330 661, Městská policie Písek, tel: 382 213 225 a spolek Písecké kočky, tel: 777 100 466, web ZDE, který v současnosti pro město provozuje kočičí depozitum a jehož pověřené osoby budou odchyt provádět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…