Písek: V neděli se rozsvítí vánoční strom, dopisy Ježíškovi doručí nový posel

29.11.2018 10:04

Novinkou letošního zahájení adventu je Nebeský poštovní úřad. Vyroste na Velkém náměstí a nahradí balónky, jejichž prostřednictvím posílaly děti svá přání Ježíškovi.

Písek: V neděli se rozsvítí vánoční strom, dopisy Ježíškovi doručí nový posel
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Víme, že akt vypuštění balónků byl nesmírně působivý a dojemný. Přesto jsme se rozhodli zvolit pro doručení dopisů jiného posla a pevně věříme, že pro tento krok učiněný v zájmu přírody najdeme u veřejnosti pochopení,“ vysvětluje důvody Jan Němec ze spolku COHIBA MUSICA.

Soupis dárků, které by děti chtěly objevit  pod stromečkem, půjde podat dvěma způsoby. Buď obyčejnou nebeskou poštou zcela zdarma nebo poslat „doporučeně“. V takovém případě poštovní úřednice vystaví odesílateli "podací lístek", který si odnese jako doklad, že dopis Ježíškovi odeslal. Tato služba bude zpoplatněna částkou 30 Kč.

Finance vybrané za „nebeské poštovné“ budou v plném rozsahu věnovány domácímu hospicu Athelas, který působí v Písku, ve Strakonicích a širším okolí těchto měst. Hospic poskytuje péči, pomoc a podporu lidem, kteří se nacházejí v pokročilé nebo konečné fázi nevyléčitelné nemoci a přejí si důstojně dožít v domácím prostředí.

A kdo se nově zhostí úkolu dopravit všechny shromážděné dopisy až do nebe a předat je Ježíškovi? „To si zatím necháme jako překvapení. Ale moc si přejeme, aby akce neztratila svoji jedinečnou atmosféru. Doufáme, že nový posel děti nadchne,“ uzavírá Němec. 

Akce je podporována městem Písek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…