Písek převzal antigenní testovací sady pro školy

09.04.2021 8:38 | Zprávy

Do Písku hasiči dopravili 22 350 antigenních testovacích sad, určených pro testování ve školách. Pracovnice odboru školství a kultury budou sady v předem stanovených počtech předávat zástupcům mateřských, základních a středních škol a také dětských domovů se sídlem na území obce s rozšířenou působností (ORP) Písek.

Písek převzal antigenní testovací sady pro školy
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Distribuci čtyř milionů testů ze skladů Správy státních hmotných rezerv do krajských distribučních center a následně do jednotlivých ORP zajišťovali hasiči. Na Krajský úřad Jihočeského kraje dorazil kamion naložený krabicemi s testovacími sadami v úterý odpoledne, odtud putovaly do 17 obcí s rozšířenou působností.

V pondělí 12. dubna se do škol vrátí předškoláci, žáci prvních a druhých tříd, obnoví se praktická výuka ve středních školách a prezenční výuka ve speciálních školách. Děti, které se zapojí do prezenční výuky, se budou muset dvakrát týdně testovat neinvazivními antigenními testy. Vláda pro testování žáků vybrala čínské testovací sady pro samoodběr od společnosti Lepu, u kterých se odebírají vzorky z kraje nosu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…