Placené parkoviště před Městskou nemocnicí Ostrava skončilo

19.09.2021 10:44 | Tisková zpráva

Společnost Ostravské komunikace, která parkoviště aktuálně provozuje, v pátek naposledy umožnila placené parkování. V dalších dnech bude vyklizeno stanoviště obsluhy a firma parkovací plochu připraví na předání svému majiteli, tedy městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Placené parkoviště před Městskou nemocnicí Ostrava skončilo
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Tato plocha se následně promění ve staveniště, protože v říjnu zde začne růst moderní parkovací dům. Do 1. 10. 2021 ještě lze na místě parkovat bezplatně, poté už začnou přípravy na stavbu, která odstartuje 4. 10.

Alternativní parkování bude umožněno na Janáčkově ulici, v prostoru poblíž galerie PLATO. Na příjezdových cestách k parkovišti motoristům pomůže dopravní značení. Dopravu z odstavného parkoviště k nemocnici pak zajistí Dopravní podnik Ostrava. Za parkování u galerie PLATO zaplatíme 20 korun na hodinu, celodenní stání vyjde na 80 korun.

Průjezd přímo do areálu Městské nemocnice zůstane zachován. Do 26. 9. budou řidiči vjíždět z Varenské ulice, později už standardně přes vjezd z ulice Hornopolní. „Sloužit bude pro sanitky i auta s pacienty, kteří budou kvůli svému zdravotnímu stavu potřebovat vjet dovnitř," uvedl náměstek primátora pro dopravu Vladimír Cigánek.

K cestě z parkoviště u galerie Plato dojedeme také autobusem MHD číslo 50, která má nástupní i výstupní zastávku na Porážkové ulici, tedy v blízkosti parkovací plochy. Změněna byla trasa autobusu linky číslo 99. Ta jede na Frýdlantské mosty, přičemž pokračuje ve směru - ulice Cingrova, Českobratrská, Hornopolní, Nemocniční a následně po své trase.

Připravovaný parkovací dům, který v budoucnu poslouží nejen ke komfortnímu parkování návštěvníků nemocnice, ale i řidičům mířícím do blízkého okolí, by měl být hotový do konce roku 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…