Plamínková (STAN): Thomayerova vyhlídka na Vítkově prošla opravou

15.05.2016 17:09

Vyhlídkový altán v parku na Vítkově známý jako Thomayerova vyhlídka je po kompletní rekonstrukci. Historizující neoklasicistní stavba byla v zanedbaném stavu, na kterém se podepsal hlavně vandalismus. Fasáda byla posprejována a značně poškozena byla i omítka a cenný krov vyhlídky. Opravu financoval odbor ochrany prostředí MHMP a náklady dosáhly výše 400 000 Kč.

Plamínková (STAN): Thomayerova vyhlídka na Vítkově prošla opravou
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Oprava spočívala v kompletní obnově vnější a vnitřní omítky, dozdění porušené stěny zábradlí a v úplné výměně rozpadlých šindelů střechy za odolnější modřínové dřevo.

„Provádí se nejen běžná údržba městských parků, aby obyvatelé a návštěvníci mohli relaxovat v příjemném a zdravém prostředí. Snažíme se také, aby po nás měly další generace zachované památky z doby, kdy se parky budovaly. Každý park měl své kouzlo a stavby, besídky, vyhlídky, jeskyně a zákoutí. Jsem ráda, že se nám daří zdárně realizovat jejich opravy,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Vyhlídka je důležitým orientačním bodem v západní části svahu, vhodně urbanisticky zasazeným do okolního terénu. Dnes je z ní tedy opět kultivované zastřešené odpočinkové místo s netradičním výhledem na Prahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…