Plzeň 3: Mateřská škola v Mandlově ulici rozšíří kapacitu

23.05.2020 15:55

Vedení obvodu podepsalo smlouvu se zhotovitelem na výstavbu nového pavilonu na 55. MŠ v Mandlově ulici.

Plzeň 3: Mateřská škola v Mandlově ulici rozšíří kapacitu
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

V pátek 22. 5. 2020 podepsal I. místostarosta MO Plzeň 3 Petr Baloun za přítomnosti starosty plzeňského centrálního obvodu Davida Procházky smlouvu s firmou Stavitelství Šmíd, s. r. o, zastoupené jednatelem p. Zdeňkem Šmídem, jejímž předmětem je výstavba nového pavilonu 55. MŠ v Mandlově ulici. Městský obvod Plzeň 3 tak reaguje na dynamicky se vyvíjející demografickou situaci, kdy v jižní části městského obvodu existuje dlouhodobý deficit míst ve spádových mateřských školách.

„Příprava projektu rozšíření mateřské školy v Mandlově ulici byla od počátku velmi problematická a komplikovaná. Původní projekt zasahující do cenných částí zahrady se nesetkal s pozitivní reakcí veřejnosti i zaměstnanců školky. Museli tedy začít od začátku a zvolit zcela nové citlivější řešení. Jak se ukázalo, po představení veřejnosti a zaměstnancům školky, bylo navržené řešení správné a příprava projektu mohla pokračovat.“ informuje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Současný areál 55. mateřské školy z roku 1969 leží v zástavbě panelových domů a jeho součástí jsou tři pavilony po dvou třídách s kapacitou 155 dětí a technickým pavilonem se zázemím. Nová přístavba je umístěna do středu mezi stávající pavilony, čímž dojde i k jejich propojení. V místě stavby byla dožívající zeleň, okrasné prvky a částečně kryté komunikační plochy. Tyto prvky musely ustoupit novému pavilonu a budou nahrazeny novou kvalitní celkovou úpravou obou atrií.

„Vzhledem k velmi omezenému času na přípravu projektu byla tato fáze velmi náročná. Museli jsme se vypořádat se všemi připomínkami z předchozího nerealizovaného projektu, zpracovat projekt, získat stavební povolení a vybrat zhotovitele. Čas jsme opravdu počítali na dny a v závěrečné fázi skoro na hodiny. Nakonec vše dobře dopadlo a smlouva na výstavbu byla po ročním horečném úsilí podepsána. Děkuji tímto svému oddělení investic a všem dalším zúčastněným za jejich nasazení.“ upřesňuje Petr Baloun.

Přízemí pavilonu bude přístupné ze stávajícího prostranství v areálu – bezbariérový vstup je navržen tak, aby navazoval na stávající chodník. Hlavním prostorem zde bude tělocvična, která bude moci sloužit i jako víceúčelový prostor pro společenské akce mateřské školy. V prvním patře budou dvě nové třídy s kapacitou 24 dětí, šatny, sociální a hygienické zázemí, sklady pomůcek a lůžkovin. Součástí stavebních úprav je i zastřešení stávajících teras a chodníků podél pavilónů a rekonstrukcí projde také školní kuchyně. V novém řešení tak dojde nejen k navýšení kapacity mateřské školy, ale i k významnému celkovému zlepšení areálu mateřské školy.

„Jsem velmi rád, že se daný projekt podařilo připravit k realizaci ještě v letošním roce. Doufám, že i výstavba proběhne bez problému a při dodržení časového harmonogramu a občané městského obvodu se po dlouhých letech dočkají navýšení kapacity míst v mateřské škole.“, dodává David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …