Plzeň 3: Opravy mateřských škol jsou v plném proudu

12.08.2021 13:19

Mateřské školy během letních prázdnin omezují svůj provoz a jejich zaměstnanci si užívají zasloužené volno a dovolenou. To však neznamená, že areály mateřských škol zůstávají osiřelé. Děti a zaměstnance totiž na některých mateřských školách vystřídají řemeslníci.

Plzeň 3: Opravy mateřských škol jsou v plném proudu
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Prázdniny jsou vždy tradičně věnovány rekonstrukcím, opravám a nezbytné údržbě areálů mateřských škol ve správě centrálního městského obvodu. V letošním roce probíhají práce na 22. MŠ v Mánesově ulici, kde byla vybudována dílna pro děti a sklad zahradního vybavení. Dále se rekonstruují vstupy do pavilonů a sociální zázemí pavilonu B na 55. MŠ v Mandlově ulici.

Zázemí již neodpovídalo potřebám předškoláků, jelikož pavilon původně sloužil jako jesle. Nátěry evakuačních schodišť jsou obnovovány v 70. MŠ ve Waltrově ulici. Na 24. MŠ ve Schwarzově ulici probíhá rekonstrukce památkově chráněné letní terasy. Připravuje se také výměna jídelních výtahů na 27. MŠ ve Dvořákově ulici a ve vybraných areálech opravy podezdívek a plotů. „

Při opravách musíme respektovat požadavky všech předpisů a zejména pak potřeby uživatelů – našich nejmenších. V této souvislosti chci za příkladnou spolupráci poděkovat paním ředitelkám, zaměstnancům mateřských škol, stavitelům, řemeslníkům i kolegům z našeho úřadu,“ dodává Petr Baloun první místostarosta Městského obvodu Plzeň 3.

Na příští rok jsou plánovány velké investice do výměny střechy na 32. MŠ v Resslově ulici, dále zateplení 63. MŠ v Lábkově ulici a pokračovat samozřejmě budou i opravy a údržba všech areálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…