Plzeň 3: Projekt Vlídné WC pokračuje úspěšně dál

26.11.2022 11:47 | Tisková zpráva

Mnoho lidí a málo veřejných toalet. Tento problém trápil zejména centrum západočeské metropole. Třetí městský obvod proto již v roce 2016 inicioval projekt s názvem „Vlídné WC“. Nedávná kontrola potvrdila, že všechny podniky, které se do něj zapojily, fungují bez problémů.

Plzeň 3: Projekt Vlídné WC pokračuje úspěšně dál
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Restaurace, bary či kavárny označené samolepkou v barvách města s dobře známým symbolem panáčka a panenky nabízejí návštěvníkům centra Plzně možnost takzvaně si odskočit. A to zdarma a bez prosebného přemlouvání personálu.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17941 lidí

„Inspiraci před sedmi lety našel obvod v partnerském městě Regensburg, které je v podobném projektu zapojeno. Jeho základem je úspěšná spolupráce mezi městskou správou a místními majiteli restaurací,“ uvádí starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Jedná se vlastně o vzájemný obchod. „Provozovatelé restaurací a kaváren, kteří jsou přihlášeni do projektu Vlídné WC, odvádí nižší poplatky za předzahrádky. To znamená, že místo pěti korun na metr čtvereční a den, platí koruny pouze dvě,“ vysvětluje místostarosta MO Plzeň 3 Ondřej Ženíšek.

Obvod nechal začátkem listopadu zkontrolovat, zda všechny restaurace dál o dohodu stojí, a zda jsou řádně označené. V současné době je do projektu zapojených 58 kaváren, barů a restaurací. Jejich aktuální seznam najdete na stránkách MO Plzeň 3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

19:27 Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektiv…