Plzeň 3: Rok 2018 ve znamení baby boomu

05.01.2019 8:36

Oddělení matriky Úřadu městského obvodu Plzeň 3 vydalo statistické výsledky za rok 2018, které zahrnují kompletní údaje pro město Plzeň.

Plzeň 3: Rok 2018 ve znamení baby boomu
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„V loňském roce jsme zaznamenali obrovský nárůst narozených dětí. Za posledních pět let přišlo na svět v průměru 3 800 dětí, loni to bylo o čtyři sta více,“ říká místostarosta obvodu Ing. Stanislav Šec.

I v žebříčcích nejoblíbenějších jmen došlo k několika změnám. U chlapeckých jmen stále dominuje Jakub a Jan, trendem se stala jména Matěj a Matyáš. U dívek je změna znatelnější, ačkoli stále vedou Eliška a Anna, oblíbenou Terezu sesadila méně tradiční Ema či dokonce Sofie.

„Opět jsme zaznamenali také velice netradiční jména, například Leia, Žasmin, Leticia, Jeremiáš či dokonce Spytihněv,“ doplňuje místostarosta Šec.

Za rok 2018 bylo uzavřeno 714 sňatků a 14 registrovaných partnerství.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…