Plzeň 3: Sedmý ročník Plzeňské senior akademie byl slavnostně ukončen

21.04.2022 6:32 | Tisková zpráva

Není to tak dávno, kdy odstartoval již 7. ročník Plzeňské senior akademie, kterou tradičně připravuje městský obvod Plzeň 3 ve spolupráci s Městskou policií Plzeň, a již v úterý 19. dubna přebírali „studenti“ z řad seniorů osvědčení o jejím absolvování.

Plzeň 3: Sedmý ročník Plzeňské senior akademie byl slavnostně ukončen
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Se seniory se přišel rozloučit starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka, velitel Městské policie Plzeň Petr Vlk a další zástupci PČR, HZS PK, MP Plzeň a ČOI, kteří se rovněž podíleli na vzdělávání seniorů.

Projekt Plzeňské senior akademie se zaměřuje na ucelené vzdělávání seniorů v oblasti bezpečnosti a reaguje také na aktuální stav kriminality na území města Plzně. Podle toho jsou vypracovány i preventivní programy, které na sebe vzájemně navazují a tvoří tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality v souladu s principem univerzity třetího věku.

Senioři absolvovali celou řadu zajímavých přednášek týkajících se především jejich bezpečnosti, které pak byly obohaceny exkurzemi na odborná pracoviště, zejména pak služebny hasičů a policistů.

„Věřím, že se nám podařilo naplnit heslo Plzeňské senior akademie „Vaše bezpečí naše priorita“. Budeme rádi, když bude tento již tradiční projekt pro seniory pokračovat i v příštích letech,“ uvedl Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň, který každoročně „studenty“ z řad seniorů celou akademií provází.

„Mám opravdu dobrý pocit z toho, že se nám podařilo ve spolupráci s Městskou policií vytvořit smysluplný projekt pro naše seniory, ze kterého se stala již tradiční a velmi vyhledávaná akce. Senioři se zajímavou formou dozvědí, jaké obtížné situace je mohou potkat, a hlavně jak jim úspěšně čelit. Právě proto, že je pro nás bezpečnost prioritou, věřím, že projekt bude úspěšně pokračovat a obvod, společně s Městskou policií Plzeň, otevře v lednu příštího roku v pořadí již osmý ročník Plzeňské senior akademie,“ říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město plánuje postavit tělocvičnu pro sportovce

16:09 Děčín: Město plánuje postavit tělocvičnu pro sportovce

Nová tělocvična pro různé sporty by měla v budoucnu vzniknout ve Vokolkově ulici u Základní školy Dr…