Plzeň 3: V centrálním obvodu probíhá Plzeňská senior akademie II

17.02.2018 8:35

Na základě požadavků účastníků předchozích „Plzeňských senior akademií“ připravila Městská policie Plzeň navazující bezpečnostně preventivní vzdělávací program „Plzeňská senior akademie II“. Posluchači jsou opět senioři z třetího plzeňského obvodu. Akademii slavnostně zahájili místostarostové MO Plzeň 3 David Procházka a Radoslav Škarda spolu se zástupcem velitele Městské policie Plzeň Markem Šilhanem.

Plzeň 3: V centrálním obvodu probíhá Plzeňská senior akademie II
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Vzdělávací program v souladu s principy univerzity třetího věku nabízí účastníkům soubor sedmi přednášek s bezpečnostní tématikou, která zahrnuje např. problematiku střednědobé koncepce Městské policie Plzeň, problematiku vyhlášek a nařízení města Plzně, trestnou činnost páchanou na seniorech, problematiku extrémismu a terorismu, organizovaného zločinu a zločineckých struktur, psychologii oběti protiprávního jednání a bezpečnost v dopravních prostředcích PMDP. Do programu jsou dále zahrnuty i exkurse na dispečink PMDP a operačního střediska PČR. Zajímavostí jistě bude i návštěva krytu CO a v rámci „Dne pro motoristy“ si účastníci vyzkoušejí pod dozorem zkušených učitelů autoškoly jízdu zručnosti.

Ve středu odpoledne se v zastupitelském sále MO Plzeň 3 sešlo na padesát nových studentů, které přivítali místostarostové plzeňského centrálního obvodu David Procházka a Radoslav Škarda spolu se zástupcem velitele Městské policie Plzeň Markem Šilhanem a metodiky prevence kriminality MP Karlem Zahutem a Andreou Vlčkovou.

Spolu s Městskou policií Plzeň se na tomto programu podílí Městský obvod Plzeň 3, Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Plzeňské městské dopravní podniky, Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MmP, psycholog MmP, BESIP Plzeňského kraje, Automotoklub Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…