Plzeň 3: Ve středu začne první seč

24.04.2019 6:32

V souvislosti s péčí o životní prostředí probíhají v centrálním plzeňském obvodu seče travnatých ploch. Obvod reaguje především na aktuální počasí, a jelikož mu záleží na tom, aby na jeho území nebyla tráva přerostlá, je během teplých a vlhkých dní častější sečení travnatých ploch nezbytné.

Plzeň 3: Ve středu začne první seč
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Ve středu 24. dubna zahájíme první seč, která bude trvat do 15. května. Následující seče pak budeme řešit operativně dle potřeby tak, aby tráva nebyla přerostlá. V loňském roce jsme vzhledem k extrémnímu suchu uskutečnili čtyři,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Oproti minulým letům, kdy byli občané zvyklí na méně sečí v roce, a což bylo i často kritizováno jako nedostatečné, se tak některým obyvatelům může jevit, že je hluk sekaček obtěžuje častěji.

„Chtěl bych naše spoluobčany požádat o toleranci k firmám, které seče pro náš obvod provádějí. Věříme, že vzhled našeho obvodu je naší společnou prioritou,“ říká David Procházka. „Vzhledem k blížícím se Slavnostem svobody, budou přednostně posekány lokality související s oslavami,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…