Plzeň 3: Zápisy do mateřských škol začaly 5. dubna

09.04.2021 11:11

Stejně jako v předešlých letech probíhají i letos v souladu s právními předpisy zápisy do mateřských škol v celém městě Plzni, a tedy i ve všech mateřských školách na území třetího městského obvodu.

Plzeň 3: Zápisy do mateřských škol začaly 5. dubna
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Na zápis dětí k předškolnímu vzdělávání se připravuje i 55. MŠ v Mandlově ulici, kde byla letos dokončena jedna z největších investičních akcí plzeňského centrálního obvodu – přístavba nového moderního pavilonu, který od nového školního roku přivítá dalších 48 dětí.

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí

„Chtěl bych požádat všechny rodiče, aby se před vydáním žádosti o přijetí pečlivě seznámili s průběhem přijímacího řízení a kritérii pro přijímání dětí do mateřských škol,“ říká Petr Baloun, první místostarosta plzeňského centrálního obvodu. „Veškeré informace k přijímacímu řízení jsou dostupné ZDE nebo na webových stránkách mateřských škol“ dodává Petr Baloun.

Podle správního řádu lze žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání učinit písemně, osobně nebo v elektronické podobě.

„Rodiče mají následující možnosti podání žádosti – doručit datovou schránkou, e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem zákonného zástupce dítěte, písemně poštou nebo osobním podáním ve škole s využitím rezervačního systému“ informuje Jana Wolmutová, ředitelka 55. MŠ v Mandlově ulici. doplnila Jana Wolmutová.

„Žadatelé mohou také využít po předchozím telefonickém objednání kontaktní místo Úřadu našeho městského obvodu: Ing. Mgr. Lenka Falisová, tel. +420 378 036 436, e-mail: falisova@plzen.eu. V této souvislosti chci žadatele opravdu poprosit, aby preferovali elektronické podání. Přestože se některý žadatel rozhodne podat přihlášku osobně, prosím, aby dodržel platná opatření proti šíření nákazy COVID-19.“ uzavírá první místostarosta Petr Baloun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.