Plzeň: Automobilovou dopravu na Karlovarské omezí práce na retenční nádrži

28.02.2022 13:02 | Tisková zpráva

Stavební práce Vodárny Plzeň na Karlovarské ulici omezí od 1. března do 30. června 2022 dopravu ve směru z centra města na Košutku. Důvodem je rozšíření spojné kanalizační šachty související s dokončením retenční nádrže Vinice. Omezení dopravy se dotkne řidičů jedoucích na Košutku pod křižovatkou ulic Karlovarská a Na Chmelnicích. Dopravní omezení je rozděleno do dvou etap podle plánovaných prací, a to následovně:

Plzeň: Automobilovou dopravu na Karlovarské omezí práce na retenční nádrži
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

  • od 1. do 14. března projedou řidiči zmíněný úsek pouze levým jízdním pruhem (tím, který je blíž tramvajovému pásu). Do něj bude směřována veškerá doprava, vnější pruh bude uzavřen,
  • od 15. března do 30. června se uzavře celá stávající vozovka. Současně se vybuduje provizorní objízdná komunikace, která zabere kromě části vozovky i přilehlý chodník. Řidiči budou muset použít tuto objížďku.

Veřejné dopravy se omezení nedotknou, po provizorní komunikaci však neprojedou nákladní auta, která budou odkloněna do Lidické a Studentské ulice. Cyklisté i chodci využijí podchod pod Karlovarskou ulicí a přejdou na druhou stranu komunikace, kudy mohou pokračovat bezpečně cestou mimo staveniště. Vůbec nejrychlejším a doporučeným cestováním na Košutku bude jízda tramvají.

Zákres situace do mapy (zdroj: Vodárna Plzeň)

Zákres situace do mapy (zdroj: Vodárna Plzeň)

Zkapacitnění šachty v Karlovarské ulici spočívá ve vyhloubení a zapažení stavební jámy, na což je třeba asi 22 tun oceli. Práce budou probíhat v desetimetrové hloubce. Samotná spojná šachta má půdorys 10 x 4 metry, vyhrazený přidružený prostor pro techniku a materiál je plánován na 10 x 9 metrů.

„Ve stísněných podmínkách komunikace za částečného zachování dopravy půjde o náročnou práci, která se bohužel neobejde bez dopravního omezení,“ uvedl generální ředitel VODÁRNY PLZEŇ a.s. Jiří Kozohorský. „Jedná se o poslední složitý stavební objekt v rámci celé výstavby. Souběžně se budou provádět práce už jen na terénních úpravách v místě samotné nádrže a zřízení obslužných komunikací,“ dodal technický ředitel VODÁRNY PLZEŇ a.s. Radovan Škarban.

VODÁRNA PLZEŇ a.s. zahájí 1. března 2022 v Karlovarské ulici stavbu rozšíření spojné kanalizační šachty. Jde o zkapacitnění šachty, v níž se sbíhá několik kanalizačních stok, zejména z oblasti Vinic. Tato stavební akce se vztahuje k dokončení retenční nádrže Vinice, jež je stěžejní zejména pro dostavbu severozápadního okruhu města a provozně souvisí s rekonstrukcí Roudenského kanalizačního sběrače.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…