Plzeň: Barevnými špendlíky můžete vyjádřit, jak se ve městě cítíte

18.05.2017 6:29

Kam rádi chodíte v Plzni, kam byste vzali návštěvu, kde byste chtěli bydlet, ale i kde se cítíte nepříjemně, které místo potřebuje změnu? Vyjádřete svůj názor pomocí barevných špendlíků do tzv. pocitové mapy. Osobně se se zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně můžete setkat poprvé již tento pátek 19. května od 17 hodin v rámci zahájení Landscape festivalu Plzeň 2017 na náměstí Republiky. Ten odstartuje happeningem Moving Forest ateliéru NL Architects, který je čerstvým držitelem evropské ceny za architekturu Mies van der Rohe, spolu s koncertem kapely Moodshake a taneční performance plzeňské skupiny Afresh Dance Community.

Plzeň: Barevnými špendlíky můžete vyjádřit, jak se ve městě cítíte
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Zajímá nás, jak se lidé v Plzni cítí. Sami zde žijeme a pracujeme, ale nemusíme vědět všechno. Proto sbíráme podněty přímo v terénu,“ vysvětluje Irena Vostracká, ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně. S pocitovou mapou se Plzeňané setkají v následujícím měsíci celkem na šesti místech:

  • 19. května od 17 do 19 hod na zahájení Landscape festivalu Plzeň 2017 na náměstí Republiky
  • 20. května od 10 do 20 hod na Bosch Fresh festivalu za OC Plzeň Plaza
  • 27. května od 10 do 16 hod v Zoologické a botanické zahradě města Plzně na oslavě dne dětí
  • 10. června od 10 do 17 hod na Historickém víkendu
  • 11. června od 9 do 17 hod v Luftově zahradě v rámci Víkendu otevřených zahrad
  • 21. června od 15 do 19 hod na Festivalu sportu za OC Plzeň Plaza

Druhou možností, jak sdělit svůj názor, je on-line verze pocitové mapy na webových stránkách Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Výsledky průzkumů k Pocitové mapě Plzně poslouží při zpracování podrobnějších dokumentací ke konkrétním lokalitám ve městě. Příprava je součástí zpracování jednoho z nejdůležitějších dokumentů města, strategického plánu Plzně. Schválení nového strategického plánu je plánováno na polovinu roku 2018.

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně, příspěvková organizace města, zpracovává dva základní strategické dokumenty města – Program rozvoje města Plzně a územní plán. Vyhlašuje s pověřením města architektonické soutěže a zastupuje ho v porotě veřejné soutěže Stavba roku Plzeňského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…