Plzeň: Centrum robotiky připravilo dětem příměstský tábor o jarních prázdninách

09.03.2020 20:33

Tábor s názvem Malý zvědavec připravilo Centrum robotiky na jarní prázdniny. Ten se uskutečnil ve dnech 2. až 6. března a zúčastnilo se ho celkem deset dětí, šest chlapců z 2. až 8. třídy a čtyři děvčata z 5. až 8. třídy.

Plzeň: Centrum robotiky připravilo dětem příměstský tábor o jarních prázdninách
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Celý tábor byl zaměřený na programování a konstrukci robotů, práci s fotoaparátem a tvorbu animace. Dopoledne děti pracovaly s technologiemi v Centru robotiky a odpoledne bylo vždy doplněno o návštěvu dalších zábavně-vzdělávacích institucí. Děti se tak například díky mobilnímu planetáriu, které k nám přivezla Hvězdárna v Rokycanech a Plzni, podívaly na hvězdnou oblohu. Dále navštívily plzeňské Techmania Science Center, experimentální stanici pro zvídavé. Ve společnosti Diebold Nixdorf zjistily, jak fungují bankomaty po celém světě, a poslední den táboru si společně zahrály laser game,“ přiblížila program ředitelka Centra robotiky Martina Kupilíková.

Program v Centru robotiky byl po celý týden opravdu nabitý. První den děti vytvořily animaci vlastního filmu. V hlavní roli vystupovali panáčci Igráčci, jejichž úkolem bylo podle návodu sestavit robota mBota. Celé video doplnily krátkým úvodem, který natočily s využitím zeleného pozadí. Další den se vrhly na samotné programování robota. Robota naučily různé písně a společně pak vytvořily choreografii. Ve středu fotografovaly a ze svých fotografií vyráběly fotomontáž a v posledních dvou dnech se zaměřily na stavbu lego robotů a jejich programování.

A co malé táborníky bavilo nejvíce? „Mě bavila hlavně práce s lego roboty, jejich stavění a programování. A také lektoři byli super, lepší už to být nemohlo,“ prozradil David, který byl na táboře společně se svou mladší sestrou Elen. Nikol a Vincent se na svých odpovědích shodli: „Animace byla nejlepší!“

Centrum robotiky již nyní připravuje letní tábory. Termíny letních táborů budou vypsané začátkem dubna na webových stránkách www.centrumrobotiky.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…