Plzeň: Charitativní kampaň Voda pomáhá odstartovala

24.03.2019 8:38

Třetí ročník charitativní kampaně Voda pomáhá odstartovala Diakonie Západ na Světový den vody v plzeňské Základní škole Martina Luthera. Zahájení akce se zúčastnil primátor města Plzně Martin Baxa, jenž nad kampaní převzal záštitu. Primátor mimo jiné dětem připomněl, že čistá voda, kterou mají lidé v Česku k dispozici, je vzácnost, jíž je nutné si vážit.

Plzeň: Charitativní kampaň Voda pomáhá odstartovala
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Výtěžek kampaně Voda pomáhá, která funguje v režimu veřejné sbírky, má pomoci financovat projekty, jež jsou nepostradatelné v péči o klienty, ale není možné hradit je z dotací. Lidé mohou přispět koupí balené vody nebo ekolahve, případně darem na transparentní účet. Při zahájení kampaně primátor Martin Baxa i jeho náměstek Michal Vozobule, žáci Lutherovy školy a jejich učitelé podpořili veřejnou sbírku zakoupením lahvemi s vodou.

Peněžité příspěvky získané veřejnou sbírkou Diakonie Západ rozděluje na různorodé aktivity – například na nákup pomůcek a vybavení, zajištění terapeutického programu, přepravu klientů a další činnosti.

Lidé mohou Diakonii Západ podpořit tím, že si na stánku na různých akcích nebo přímo na ulici během sbírkových dní zakoupí za minimální částku 30 korun půllitrovou láhev pramenité vody nebo za 200 korun doplnitelnou ekolahev na pití. Seznam akcí najdou ZDE.

Diakonie Západ se stará o více než 7000 klientů z Plzeňského kraje, kteří se bez pomoci často neobejdou ani jediný den. Jsou to lidé s autismem, mentálním či kombinovaným postižením, ale také ohrožené děti, senioři, pěstouni či lidé v nesnázích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…