Setkání s názvem Jak chutná DOBROvolnictví zprostředkovalo zájemcům řadu důležitých informací a konkrétních dobrovolnických příběhů. Dopolední část se zaměřila na novinky v legislativě, formy podpory dobrovolnictví ze strany státu a samosprávy, na sdílení zkušeností z managementu a koordinace nebo na firemní dobrovolnictví. Odpoledne zástupci vybraných organizací z celého Plzeňského kraje prezentovali konkrétní příběhy.
Odbornou konferenci zahájil primátor Plzně Pavel Šindelář s dalšími hosty. „Na dobrovolnictví je stále co zlepšovat a vy jste toho dobrým příkladem. Uspořádali jste dnešní setkání, sdílíte své zkušenosti i nápady a chcete tuto složitou a v posledních letech intenzivní práci posunovat dál. To je důležitý signál pro naši společnost. Potkali nás totiž dvě významné události – pandemie covidu-19 a konflikt na Ukrajině. I vzhledem k nim si myslím, že Češi mají dobrovolnictví v srdci a neprokazují to jen v těžkých situacích, ale i ve chvílích, které nejsou na první pohled vidět,“ řekl Pavel Šindelář.
Podstatu samotného dobrovolnictví připomněla náměstkyně primátora Eliška Bartáková, do jejíž gesce spadá i oblast sociálních věcí. „Domnívám se, že za slovy dobrovolník a dobrovolnictví je daleko víc, než jen pomoc druhým. Za těmito pojmy stojí zejména lidé, kteří mají velké srdce a není jim lhostejné, jak se daří ostatním. Přinášejí radost do života především seniorům, dětem, nemocným a všem, kteří jejich pomoc potřebují,“ uvedla Eliška Bartáková.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV