Plzeň: Deváťáci z 25. základní školy uklízeli Homolku a břeh Radbuzy

14.06.2021 21:21

Vybaveni velkými pytli, rukavicemi a dřevěnými tyčemi s bodci se v pátek 11. června vypravili žáci 25. základní školy Plzeň z Chválenické ulice do lesoparku Homolka a také na stezky podél řeky Radbuzy. Rozhodli se uspořádat Ekoden a tato místa vyčistit. Během několika hodin pytle zaplnili ubrousky, lahvemi, kelímky, rouškami a respirátory, kusy oblečení či nádobím, našli však i hasící přístroj nebo stříkačky a injekční jehly. To vše lidé v přírodě odhazují.

Plzeň: Deváťáci z 25. základní školy uklízeli Homolku a břeh Radbuzy
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Žáci byli před akcí proškoleni a díky spolupráci s Městským obvodem Plzeň 2-Slovany i vybaveni tak, aby byl pro ně sběr odpadků bezpečný. Injekčních jehel a stříkaček se samozřejmě nedotýkali, k jejich likvidaci jsme povolali Městskou policii Plzeň,“ upozornila Lucie Kantorová, radní města Plzně pro oblast školství, která zároveň působí jako pedagožka na 25. ZŠ a akce se zúčastnila. „Iniciativa k uspořádání Ekodnu vzešla od samotných žáků. Díky tomu, že se do úklidu pustili, mohli sami poznat, že stále jsou někteří lidé nezodpovědní a přírodu znečišťují,“ uvedla Lucie Kantorová.

Přírodu uklízeli žáci 9. D spolu se čtyřmi spolužáky z 9. A. „Dohromady jich bylo dvacet sedm. Rozhodli jsme se uklidit nejbližší lesopark, který máme u školy, tedy Homolku. Odtud jsme pak postupovali ke Škoda sport parku a pak podél řeky Radbuzy směrem k centru města,“ uvedla třídní učitelka 9. D Martina Kloučková. Dodala, že úklidu žáci věnovali celý pátek, tedy šest vyučovacích hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…