Plzeň: Dny vědy a techniky opět zaplní centrum

13.09.2018 14:34

Plzeňské náměstí Republiky a prostor před Západočeským muzeem bude od pátku 14. do soboty 15. září patřit vědeckým hrátkám a netradičním experimentům. Už potřinácté se tu uskuteční Dny vědy a techniky Západočeské univerzity v Plzni, které promění náměstí ve vědeckou laboratoř s dvaatřiceti interaktivními expozicemi, v níž své místo najdou všichni, kdo mají chuť odhalovat tajemství světa.

Plzeň: Dny vědy a techniky opět zaplní centrum
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Akce se bude konat v pátek i v sobotu od 9 do 17 hodin. Pořádá ji Západočeská univerzita ve spolupráci s partnerskými institucemi, podniky a středními školami a za finanční podpory města Plzně a Plzeňského kraje. Mezi vystavovateli budou nejen univerzitní fakulty, ale i Techmania Science Center, Centrum robotiky, Hvězdárna v Rokycanech a v Plzni, západočeská pobočka České astronomické společnosti, DEPO 2015, nezisková organizace nvias, společnost WITTE Automotive, Církevní gymnázium Plzeň, Gymnázium Stříbro a SPŠ stavební Plzeň.

„Dny vědy a techniky jsou skvělou formou, jak oslovit a zaujmout děti a mladé lidi. Město Plzeň se o to systematicky snaží nejen během této akce, máme řadu atraktivních projektů na podporu technického vzdělávání po celý rok. Například naše Centrum robotiky nabízí kroužky robotiky, programování, kybernetiky a jiné. Stejně tak mladí lidé dostali šanci pracovat na našem satelitu, jenž do konce roku necháme vypustit do vesmíru a podobně,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Vstup do všech expozic je zdarma, podrobné informace k programu najdou zájemci ZDE.

S konáním akce je spojeno dopravní omezení. Náměstí Republiky bude v obou dnech vždy od 9 do 17 hodin uzavřeno pro automobilovou dopravu, vjezd bude povolen pouze vozidlům MHD a IZS. Zároveň bude na náměstí Republiky platit zákaz parkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…