Plzeň: Do Černic se chystají nožíři z celých Čech

01.03.2024 7:17 | Tisková zpráva

Více než dvě desítky nožířů z celých Čech se v sobotu 2. března 2024 sjedou do Černic. Na unikátní výstavě představí své výrobky. K vidění i koupi budou nejrůznější druhy nožů – od zavíracích přes kuchyňské, outdoorové, vojenské, lovecké až po vyloženě exkluzivní umělecké kousky.

Plzeň: Do Černic se chystají nožíři z celých Čech
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Nebudou chybět ani materiály na jejich zhotovení, brousky a další doplňkový sortiment včetně výrobků ze dřeva a kůže. Návštěvníci si mohou také přinést k nabroušení vlastní nože. Připraven je i pestrý doprovodný program.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50500 lidí

Výstava se uskuteční ve vnitřních prostorách i ve dvoře Restaurace a Penzionu U Matasů od 9 do 19 hodin. Akce se koná za podpory MO Plzeň 8 Černice.

„Výstavu nožů jsme v Černicích letos zorganizovali poprvé, protože v západních Čechách se v posledních dvou desetiletích nic takového nepořádalo. Naposledy byli nožíři k vidění na výstavě Ex Plzeň a my bychom rádi tuto tradici v Plzni obnovili. Mimo jiné nás k tomu inspiroval i místní řemeslník Tomáš Fryč, který se nožířstvím zabývá už 10 let,“ řekl hlavní organizátor akce Karel Otruba. Připomněl, že Ex Plzeň se konala na plzeňském výstavišti každoročně v letech 1966–2001.

„Mám radost, že se tato jedinečná akce uskuteční právě v našem obvodě a chtěl bych poděkovat organizátorům, že se do jejího pořádání pustili. Věřím, že si návštěvníci z Černic i okolí odnesou nejen pěkné zážitky, ale i užitečné a pěkné výrobky,“ podotkl starosta Černic Vladislav Sloup.

Organizátoři připravili i doprovodný program – například dětskou střelnici, kde si mohou děti zastřílet ze vzduchovky, fotokoutek se speciálním zubařským křeslem, ukázky kovářské práce včetně možnosti vyrazit si pamětní minci a další atrakce.

Vstupné pro dospělé činí 100 korun, pro děti do 15 let a seniory nad 70 let je vstup zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

19:27 Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

V rámci obecního systému odpadového hospodářství platí pro obyvatele a majitele nemovitostí některé …