Plzeň: Dobrovolníci se zapojí do obnovy lesa, na Nové Hospodě vysází nové stromky

10.11.2023 13:05 | Tisková zpráva

Sázení stromků pro veřejnost opět připravili správci plzeňských městských lesů společně s lesními pedagogy z Arboreta Sofronka, tentokrát na Nové Hospodě. Na pasece v místě, kde původně stál borový les, následně postižený dlouhodobým suchem, tak vyroste díky dobrovolníkům les smíšený, který by měl lépe odolávat klimatickým změnám. Akce s názvem Den pro les se uskuteční v sobotu 11. listopadu.

Plzeň: Dobrovolníci se zapojí do obnovy lesa, na Nové Hospodě vysází nové stromky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Po vysazení stromků, převážně dubů a borovic, si budou moci účastníci akce opéct špekáčky, nabídnout si čaj nebo kávu. Občerstvení i ohniště bude k dispozici v místě srazu u turistického přístřešku, na křižovatce cyklostezky č. 2151 v úseku Valcha – Nová Hospoda a lesní cesty, která navazuje na Univerzitní ulici. Připraven bude také bohatý doprovodný program i odborný výklad lesníka městských lesů.

Sázení bude probíhat po skupinách , aby byl dostatek času na vysvětlení správného postupu. První skupina se sejde v 10 hodin. Další budou začínat vždy po 45 minutách, tedy v 10:45, 11:30, 12:15, 13:00, 13:45 a ve 14:30 hodin.

V jedné skupině může být maximálně deset dospělých s dětmi. Práce bude pro silné kopáče i pro nejmenší nosiče sazenic. Sazenice lesních dřevin i nářadí budou na místě k dispozici, zájemci si ale mohou přinést vlastní. Na místo se lidé mohou přiblížit pěšky, MHD, na kole nebo autem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…