Plzeň: Doubravka připravuje změnu Masarykovy ulice na bulvár

26.10.2020 14:51

Na Doubravce (Městský obvod Plzeň 4) začíná příprava budoucí podoby Masarykovy ulice, ze které by měl vzniknout bulvár. Novou tvář ji vtisknou i občané, které vedení obvodu do přeměny zapojí již nyní, a to v rámci dotazníku. Celý proces obnovy by měl vyvrcholit v roce 2024, kdy Doubravka oslaví sto let od chvíle, kdy se stala součástí takzvané velké Plzně.

Plzeň: Doubravka připravuje změnu Masarykovy ulice na bulvár
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Masarykova ulice je od nepaměti přirozeným centrem Doubravky a my jsme přesvědčeni, že by měla být i jeho výkladní skříní. Proto jsme při příležitosti 100. výročí od připojení Doubravky k velké Plzni zadali studii, která definuje její budoucí podobu. Studie vznikne na základě výsledků dotazníkového šetření, v rámci kterého budeme zjišťovat názor místních obyvatel či podnikatelů. Pro veřejnost chystáme i další akce včetně procházek po Masarykově ulici s odborníky a architekty. Uvidíme, zda nám to aktuální situace dovolí,“ vysvětlil starosta čtvrtého městského obvodu Tomáš Soukup.

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí

Názor na přeměnu Masarykovy ulice mohou občané vyjádřit v dotazníku, který je obsažen v říjnových Doubraveckých listech a rovněž je zveřejněn na webu a Facebooku úřadu a na internetové adrese RozhodneteSami.cz/Masarykova. V návaznosti na dotazník vznikne studie, která v rámci Masarykovy ulice detailněji rozpracuje jednotlivá místa bulváru. Také k nim se lidé budou moci vyjadřovat a případně navrhovat dílčí změny či úpravy.

„Studii bychom rádi měli hotovou do poloviny roku 2021, na ni pak navážou další stupně projektové dokumentace. Zároveň bychom chtěli dosáhnout toho, aby Radou města Plzně byl schválen koncept, na základě kterého by se v rámci budoucích úprav Masarykovy ulice postupovalo vždy v souladu se studií jako závazným podkladem. Přípravu konceptu chceme průběžně konzultovat s našimi občany,“ doplnil místostarosta Doubravky Zdeněk Mádr.

Doubravka nemá žádné náměstí nebo zásadnější prostor, než je Masarykova ulice. Na této adrese se nachází nejdůležitější služby, ať už se jedná o úřad městského obvodu, polikliniku, poštu, gymnázium, obchodní dům Centrum, Habrmannův park nebo objekt bývalé konzervatoře, ze kterého by se mělo stát nové sídlo místního úřadu.

„Koncept úprav Masarykovy ulice bude řešit vizi její postupné transformace na moderní městkou třídu se všemi potřebnými kvalitami. Pozornost bude věnována zásadním místům, pěší a cyklistické dopravě, úpravám zeleně, označování provozoven, podobou předzahrádek, regulacím oplocení, umístěním potřebného mobiliáře a dalším možným problematickým oblastem,“ řekl šéf projekčního studia Projectstudio8 Ondřej Janout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…