Plzeň: Hrajeme si v lese

13.09.2011 9:45

Na hrátky do lesa zve 15. září u příležitosti Mezinárodního roku lesů arboretum Sofronka.

Plzeň: Hrajeme si v lese
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Od půl deváté ráno do pozdního odpoledne nabízí výukové hry s lesnickou tématikou, promítání filmů a exkurze s odborným výkladem v časech od 11, 14 a 16 hodin. Návštěvníci si budou moci prohlédnout i expozici lesnických pomůcek a přírodnin.

Rok 2011 byl vyhlášen Mezinárodním rokem lesů Organizací spojených národů s cílem zvýšit povědomí a posílit trvale udržitelné obhospodařování lesů.

Od založení arboreta Sofronka v roce 1956 do současné doby bylo na ploše zhruba 22 ha vysázeno na 60 druhů borovic z celého světa. Tato sbírka se stala na euroasijském kontinentu jednou z největších. Dnes je tady reprezentativně zastoupeno šestnáct druhů borovic, které se úspěšně adaptovaly, plodí a přirozeně se zmlazují. Dalších dvacet druhů přežilo v jednom nebo několika exemplářích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…