Plzeň: Jak získat dotaci na nové označení provozovny?

19.04.2022 14:45 | Tisková zpráva

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně ve spolupráci s iniciativou Vizuální smog v Plzni připravil pro majitele a provozovatele v centrální oblasti západočeské metropole informativní procházku k vypsanému Dotačnímu programu na podporu řádného označení provozoven v roce 2022. Procházka se uskuteční ve středu 20. dubna od 16 hodin.

Plzeň: Jak získat dotaci na nové označení provozovny?
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Chceme motivovat podnikatele v centrální části Plzně, zkvalitnit označení jejich provozoven a podniků, a tím snížit vizuální smog v našem městě. Proto jsme vyhlásili Dotační program na podporu řádného označení provozoven. Je to jeden z kroků, jak udělat veřejné prostranství přívětivější. Chceme snižovat jak křiklavou reklamu, tak odstraňovat i nevhodně velké či špatně umístěné označení na obchodech a dalších provozovnách. Tímto provozovatelům říkáme: pojďte, přemýšlejte s námi o tom, jak by mohla tvář centra vypadat, zapojte se,“ uvedl primátor Plzně Pavel Šindelář.

Procházka pro zájemce se uskuteční ve středu 20. dubna od 16 hodin, sraz je u památníku Díky, Ameriko! na rohu Americké a Klatovské ulice. „Účastníci procházky budou seznámeni se základními principy vhodného označování dle schváleného Manuálu označování provozoven, které budou prezentovány na jednotlivých příkladech v několika navštívených ulicích, například v Americké, Jungmannově a Martinské. Zároveň budou vysvětleny všechny formality spojené s podáním žádosti o dotaci, o které je možné žádat do 10. května 2022,“ doplnil Jaroslav Holler, vedoucí Úseku veřejného prostoru Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Finanční dotace Dotačního programu na podporu řádného označení provozoven v roce 2022 v celkové výši 100 tisíc korun je určena na grafický návrh, materiál, výrobu a montáž označení provozoven. Žádosti pouze v listinné formě přijímá Technický úřad Magistrátu města Plzně od 19. dubna do 10. května 2022.

Dotační program nabízí možnost získat finanční příspěvek na grafický návrh označení, případně i vizuálního stylu provozovny a na náklady na materiál, výrobu a montáž. O dotaci mohou žádat fyzické i právnické osoby, jejichž provozovny se nachází v parteru budov (v přízemí do ulice) v území centrální oblasti města. Dotace se nevztahuje na provozovny v městských objektech, které řeší vzhled provozovny v rámci nájemních smluv.

Celkový objem dotačního programu činí 100 tisíc korun. Výše dotace se bude odvíjet od délky parteru provozovny, počítá se s dvěma tisíci korun na metr, maximální výše dotace v jednotlivém případě nesmí přesáhnout 15 tisíc korun. Žádosti projdou hodnotícími kritérii a bodovým systémem pro stanovení pořadí jejich vyřizování, pořadí nebude mít vliv na stanovení výše dotace.

Více informací:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…