Plzeň: K výzvě iniciativy Konec likvidací podnikání ve Slovanské

20.08.2019 20:23

Víme, že stavba a s ní spojená dopravní omezení komplikují život občanům a zejména pak místním živnostníkům a podnikatelům. Rozhodně nás to netěší, oprava tramvajové trati je ale opravdu nutná.

Plzeň: K výzvě iniciativy Konec likvidací podnikání ve Slovanské
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

S podnikateli z oblasti Slovanské ulice se scházíme, hovoříme s nimi, informujeme je o tom, jak pokračuje rekonstrukce a jaké jsou termíny stavby, a to i rozesíláním osobních e-mailů. Nyní jednáme o uspíšení stavebních prací, což se s největší pravděpodobností podaří. Vedle toho také zvažujeme možnost marketingové podpory města daným živnostníkům.

Ke konkrétním bodům uvedeným ve zveřejněné výzvě iniciativy Konec likvidací podnikání ve Slovanské uvádíme:

1. V současné době projednáváme se všemi zainteresovanými institucemi možnost od 16. září úplně uzavřít Slovanskou ulici v úseku Částkova – nám. Milady Horákové (před křižovatkou s Malostranskou), což by vedlo k urychlení stavby a jejímu dokončení do konce roku 2019. V případě, že silniční správní úřad úplnou uzavírku schválí, bude do 15. září hotová tramvajová trať směrem z centra a jízdní pruh v úseku od Sladkovského po Částkovu ulici – tedy bude splněno to, co zástupci iniciativy Konec likvidací podnikání ve Slovanské požadují.

2. Možnost kompenzace formou prezentace v Radničních listech musí projednat Redakční rada Radničních listů. Ta dle schváleného statutu vytváří a sestavuje jednotlivá vydání zpravodaje. Dále také koriguje obsah aktuálního čísla a navrhuje obsahovou podobu nadcházejícího čísla a zodpovídá za formální a obsahovou stránku jednotlivých vydání Radničních listů dle schválené koncepce. Vzhledem k tomu, že o prázdninách Radniční listy nevycházejí a redakční rada od června nezasedala, uskuteční se první možné jednání redakční rady, na němž může být možnost kompenzace projednána, dne 23. srpna 2019. O nutnosti zachovat tento postup byli podnikatelé opakovaně informováni. 

3. Co se týká požadovaného vyřešení padesátiprocentní slevy na spotřebě vody, bylo podnikatelům na setkání s vedením města doporučeno zástupci Vodárna Plzeň, aby si podali žádost o možnou slevu k úlevové komisi Vodárny Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…