Plzeň: Lobezský park získal ocenění v soutěži Stavba roku 2019

25.10.2019 17:17

V celostátní soutěži Stavba roku 2019 získala obnova Lobezského parku cenu Asociace pro urbanismus a územní plánování. Slavnostní vyhlášení soutěže se uskutečnilo v pondělí 21. října v Betlémské kapli v Praze. Pro park je to další cena poté, co letos na jaře získal titul Stavba roku Plzeňského kraje 2018 v kategorii Veřejná prostranství.

Plzeň: Lobezský park získal ocenění v soutěži Stavba roku 2019
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Lobezský park vznikl v roce 1935 v prostoru bývalého pískovcového lomu, jehož okolí po ukončení těžby zarostlo a bylo zdevastováno. V roce 2018 park prošel celkovou obnovou podle projektu Tomáše Rákose. Kromě opravy cest byla citlivě upravena zeleň, každá část porostů zohledňuje konfiguraci terénu, ekologické aspekty, místní mikroklima a funkčnost. Doplněn byl rovněž mobiliář.

Park byl veřejnosti předán v září loňského roku. Prostor začali využívat nejen obyvatelé z blízkého sídliště, ale i mateřské školy, sportovní kluby, matky s dětmi a senioři. „Množství návštěvníků potvrzuje správnost projektu, což je nejvyšším oceněním pro všechny, kteří se na obnově parku podíleli,“ doplnila Hana Hrdličková, vedoucí oddělení urbanistické zeleně Správy veřejného statku města Plzně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…