Plzeň: Město poskytne Fakultní nemocnici Plzeň další byt pro zaměstnance

02.01.2019 13:48

Plzeň pronajalo již Fakultní nemocnici Plzeň celkem 15 bytů, které poskytuje nemocnice svým novým zaměstnancům do podnájmu jako náborový bonus či ke stabilizaci stávajících zaměstnanců. Rada města nyní schválila uzavření další nájemní smlouvy na byt v Plachého ulici č. p. 812 o velikosti 1+1 v druhém nadpodlaží o celkové podlahové ploše 67,60 m2.

Plzeň: Město poskytne Fakultní nemocnici Plzeň další byt pro zaměstnance
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Město Plzeň tímto krokem podporuje nejen nábor a stabilizaci zaměstnanců Fakultní nemocnice Plzeň, ale také například zaměstnance Městské policie Plzeň a další příspěvkové organizace města. Šance získat městský byt do podnájmu od fakultní nemocnice je jedním z bonusů, který by mohl přilákat zdravotnický personál zdejší fakultní nemocnici,“ přiblížil situaci radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

„Nájemní smlouva s Fakultní nemocnicí Plzeň bude uzavřena na dobu 6 až 11 měsíců s výší nájemného 82,10 Kč/m2 podlahové plochy bytu za měsíc s právem podnájmu pro její pracovníky. Od roku 2016 do října 2018 poskytlo město fakultní nemocnici celkem 15 bytů,“ doplnil vedoucí Odboru bytového Magistrátu města Plzně Zdeněk Švarc.

Postup při zajištění služebního bytu pro stabilizaci či nábor pracovníků schválila Rada města Plzně v březnu roku 2016. Každý požadavek na zajištění služebního bytu je projednáván ve vedení města, uzavření nájemní smlouvy schvaluje Rada města Plzně. Nájemní smlouvy s právem podnájmu pro pracovníky fakultní nemocnice uzavřené v souladu s tímto postupem, tedy pro stabilizaci či nábor pracovníků, jsou vázány na výkon zaměstnání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…