Plzeň: Město udělí stipendia úspěšným studentům

29.09.2020 16:43

Celkem 200 tisíc korun od města získá deset studentů Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Odměnu obdrží za vynikající studijní výsledky a spolupráci na projektech univerzity s městem, městskými institucemi, výrobními podniky a dalšími subjekty sídlícími na území krajské metropole. Usnesení vzala rada města na vědomí.

Plzeň: Město udělí stipendia úspěšným studentům
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Město Plzeň velmi výrazně podporuje studenty vysokých škol, jak Západočeské univerzity v Plzni, tak Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Město má se Západočeskou univerzitou v Plzni uzavřenou Smlouvu o partnerství, v jejímž rámci schválilo v květnu zastupitelstvo města dotaci pro vysokou školu ve výši dva miliony korun. Na stipendia města Plzně v roce 2020 vyčlenilo město finanční částku ve výši 200 tisíc korun. Odměnu získá deset studentů, každý obdrží částku 20 tisíc korun,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Stipendium získají ze Západočeské univerzity v Plzni Daniel Beran, Ondřej Malina, Lenka Kuncová, Zdeněk Frank, Antonín Glac, Josef Ježek, Jan Frank, Martin Mrázek, Karolína Šrámková a z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni Lenka Vaňková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…