Plzeň: Na Západočeské univerzitě začíná nový akademický rok

20.09.2021 13:47 | Tisková zpráva

Během prvních tří dnů nového akademického roku, tedy od pondělí 20. do středy 22. září, se studenti Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) mohou nechat bez registrace očkovat i doočkovat proti covidu 19 přímo v univerzitním areálu na Borech. Vakcínu tu bude aplikovat mobilní očkovací tým EUC kliniky Plzeň, a to vždy od 8:00 do 11:30 hodin a od 12:00 do 15:30 hodin.

Plzeň: Na Západočeské univerzitě začíná nový akademický rok
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Studentům, ale i zaměstnancům, kteří se ještě nenechali očkovat, dáváme ve spolupráci s Plzeňským krajem příležitost absolvovat očkování bez registrace a přímo v kampusu. Věřím, že ti, které odrazovala administrativa nebo plánování spojené s očkováním, tuto možnost přivítají,“ řekl rektor ZČU Miroslav Holeček. „Moc bych si přál, aby tento akademický rok proběhl prezenčně, abychom se mohli setkávat na seminářích, při přednáškách i na nejrůznějších akcích mimo výuku, a věřím, že vysoká míra proočkovanosti je cestou, jak tomu napomoci,“ je přesvědčen rektor ZČU.

Očkování bude probíhat v budově Fakulty strojní, v místnostech UU109 a 110. Mobilní očkovací tým bude složen z lékaře, zdravotní sestry a administrátora. Zájemci o očkování nebo doočkování si budou moci zvolit ze tří očkovacích látek. K dispozici budou dvoudávková vakcína Comirnaty (Pfizer/Biontech), u níž je revakcinace doporučena po třech týdnech, a Spikevax (Moderna), kde se druhá dávka aplikuje po čtyřech týdnech, a také jednodávková vakcína Janssen (Johnson&Johnson).

Zároveň mají studenti i akademici možnost absolvovat očkování bez registrace také v některém z veřejných očkovacích míst v Plzni (EUC klinika na Denisově nábřeží, Zdravotní ústav Plzeň, Privamed, očkovací centrum FN Plzeň v prostorách pivovaru Plzeňský Prazdroj) nebo v dalších místech Plzeňského kraje – v Klatovské nemocnici, Domažlické nemocnici, v Kulturním domě ve Stodě, Sušické nemocnici nebo v Nemocnici sv. Anny v Plané.

Veškeré informace k očkování jsou zveřejněny na webových stránkách ZČU v sekci Covid-19: Informace a opatření.

Den v kampusu – úterý 21. září
Západočeská univerzita v Plzni si v září připomíná 30. výročí svého vzniku. Ke kulatému jubileu připravila program pro studenty, akademiky i širokou veřejnost. Tu zve univerzita především na koncert skupiny Tata Bojs, který se uskuteční 21. září v rámci Dne v kampusu, jenž bude hlavním bodem oslav. Půjde o festival se vším všudy. V univerzitním areálu vyrostou hned tři scény – nejmenší z nich bude určena pro slam poetry a návštěvníci ji najdou ve vnitrobloku Fakulty strojní. Na dvou hudebních scénách, u zikkuratu vedle Sutnarky a před Fakultou elektrotechnickou, se budou střídat profesionální i studentské kapely. Hlavní scéna bude od 20 hodin patřit kapele Tata Bojs, nedávno ověnčené cenou Anděl. Vstup na koncert je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …