Plzeň: Nový návrh regenerace sídliště Bolevec se představí veřejnosti

23.10.2017 9:16

Zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně a Městského obvodu Plzeň 1 společně se zpracovatelem studie architektem Jiřím Zábranou představí veřejnosti nový návrh regenerace sídliště Bolevec. Setkání s občany se uskuteční v úterý 24. října 2017 od 17:30 hodin v aule 1. základní školy Plzeň v Západní ulici.

Plzeň: Nový návrh regenerace sídliště Bolevec se představí veřejnosti
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Setkání s veřejností se bude skládat z představení architektonické studie a poté bude následovat diskuze, během které se budou moct občané vyjadřovat k navrhovaným úpravám. Podněty ze strany veřejnosti budou zapracovány do výsledné studie regenerace sídliště Bolevec. Zájemci si mohou návrh již nyní prohlédnout na webu Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně www.ukr.plzen.eu. Možnost vyjádřit svůj názor na regeneraci sídliště mají lidé až do 7. listopadu 2017, a to prostřednictvím elektronického formuláře na webu Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně (www.ukr.plzen.eu). Dané připomínky budou též zohledněny při zpracování výsledného projektu.

Ilustrační mapka

Předkládaná studie regenerace sídliště řeší využití veřejných prostranství, strukturu pěších tras, zefektivnění parkování, navrhuje úpravy a rekonstrukci zeleně či regeneraci prostoru před 1. základní školou.

Cílem tohoto projektu je zkvalitnění bydlení na sídlišti Bolevec. Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobým procesem obnovy, na němž spolupracuje Útvar koncepce a rozvoje města Plzně s jednotlivými městskými obvody. Zpracované dokumentace slouží městu a městským obvodům jako podklad pro rozhodování o postupných úpravách v území nebo pro podávání žádostí o dotace. Realizace navržených úprav jsou řešeny v závislosti na finančních možnostech jednotlivých městských obvodů a dostupných dotačních programech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…