Plzeň: Oslavte na PilsnerFestu 175. narozeniny uvaření první várky světové legendy

03.10.2017 12:25

První říjnový víkend patří v Plzni tradičně oslavám v Plzeňském Prazdroji. První várka celosvětově známé pivní legendy zde byla uvařena 5. října 1842, letošní půlkulaté 175. výročí si proto žádá zvláštní pozornost a slavit se bude nejen v pivovaru, ale i na náměstí Republiky. A nebude to žádná komorní oslava, skvělé pivo a prvotřídní hudební program každoročně do Plzně lákají tisíce lidí.

Plzeň: Oslavte na PilsnerFestu 175. narozeniny uvaření první várky světové legendy
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Na co se můžete těšit? V sobotu 7. října vás čeká den plný piva i hudebních zážitků. Zúčastnit se můžete speciálních prohlídek pivovaru, kde vás kromě zajímavého náhledu do pivovarnického řemesla potěší i ochutnávka nefiltrované plzně přímo z dubového sudu. U sudů můžete zůstat a vyzkoušet si řemeslo bednáře, které má v Plzni stejně dlouhou tradici jako pivovar sám. Pokud před prací se dřevem upřednostníte zlatý mok, určitě oceníte, že se ho ve škole čepování naučíte správně natočit.

PilsnerFest láká kromě piva i na bohatý hudební program, festivaloví nadšenci zde mohou kvalitně zakončit letní sezonu. Přímo v pivovaru vás čekají vystoupení zpěvačky Lenny nebo kapel Monkey Bussines a Sto zvířat, na náměstí Republiky pak program otevře Mňága a Žďorp, vystoupí i Support Lesbiens nebo Jelen. Na správné narozeninové oslavě nesmí chybět přípitek. Přesně v 18:42 tedy celá Plzeň pozvedne číše a připijeme si na minimálně dalších 175 let. Buďte u toho!

Více informací o programu PilsnerFestu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…