Plzeň: Podporu města na umělecké a kulturní projekty získají desítky subjektů

13.03.2017 12:11

Rada města Plzně schválila poskytnutí dotací v rámci Jednoletého dotačního programu na podporu uměleckých a kulturních projektů pro rok 2017 celkem 37 žadatelům, jejich záměry podpoří částkou 953 tisíc korun. Současně rada souhlasila s poskytnutím dotace ve výši 3,047 milionu korun žadatelům na dalších 54 projektů, v těchto případech ale musí podporu ještě schválit zastupitelé.

Plzeň: Podporu města na umělecké a kulturní projekty získají desítky subjektů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Celkem odbor kultury přijal 122 žádostí o dotaci na podporu uměleckého či kulturního projektu v celkové výši 13 429 607 korun, 11 z nich z důvodu nedodržení podmínek a zásad bylo vyřazeno a 1 subjekt sám v průběhu dotačního řízení odstoupil od žádosti. K posouzení komisi tak šlo 111 žádostí v celkové výši 12 390 021 korun,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa. Komise kultury Rady města Plzně doporučila k podpoře 90 žádostí v celkové výši čtyři miliony korun.

Mezi podpořenými projekty, jimž dnes dotaci v částkách od 10 tisíc do 50 tisíc korun schválila rada, jsou například Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje s projektem Noc literatury 2017 (30 tisíc korun), Loutkové divadlo Špalíček s projektem Cyklus představení z historie divadla Špalíček (50 tisíc korun), Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM s projektem Třetí festival – setkání aktivních seniorů (15 tisíc korun), spolek Blízký soused na projekt Husovo náměstí ožívá pro děti (25 tisíc korun), Sdružení přátel Zoologické a botanické zahrady města Plzně IRIS na cyklus akcí Kultura českého venkova (30 tisíc korun), spolek To město na projekt Město letí – vzdělávací architektonické programy pro veřejnost a plzeňské školy (30 tisíc korun), Středisko volného času Radovánek na kytarovou soutěž Zlatá struna – 20. ročník – krajské kolo (25 tisíc korun) a další.

Mezi 54 žádostmi s projekty, jež dostanou ke schválení zastupitelé, jsou například Festival Bonjour Plzeň! 2017, PechaKucha Night Plzeň 2017, X. Mezinárodní festival pro děti a mládež JUNIORFEST, My Street Films 2017, ARTCAMP 2017, Noc kostelů 2017, Evropský festival duchovní hudby Šumava - Bayer. Wald - Plzeň 2017, 20 let CZECH PRESS PHOTO (Best Of…), Mezinárodní dixielandový festival Plzeň 2017 a další. Podpora se pohybuje v částkách od 15 tisíc korun až po 180 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…